pixel

Сигурно запечатване на частични бетонни фуги

frankosil

За да може водоустойчивият бетон наистина да изпълни обещанията си, фугите и челните съединения трябва да бъдат надеждно уплътнени. Franken Systems разработи Frankosil Speedfix за изравняване на неравни и повредени зони. Запълващата и моделираща смес е също толкова подходяща за затваряне на фуги между сглобяеми бетонни елементи. Водонепропускливите (WU) бетонни елементи се използват например в мазета за уплътняване срещу подпочвени и просмукващи се води. Тази система не изисква допълнителна хидроизолация. Единственото изключение: фугите, челните съединения и други пробиви, като например анкерни отвори, трябва да бъдат уплътнени. Frankosil Speedfix затваря междинните пространства и може да се покрие с Frankosil 1K Plus.

Със системата Frankosil фугите при полагане на бетонни компоненти могат да бъдат запечатани при максимално водно налягане от 1 bar (10 метра воден стълб). Работата може да продължи две седмици след издигането на бетонната конструкция – дори при ниски температури на основата до – 5°C. Frankosil Speedfix се втвърдява бързо, реагира на влагата, еластичен е и е устойчив на алкални вещества. Двукомпонентната изравнителна смес на базата на хибриден полиуретан (SMP) се втвърдява независимо от дебелината на слоя – 1 мм или 30 мм.

frankosil

Времето за обработка е само около 20 минути, след 45 минути сместа вече е устойчива на дъжд и може да се обработва отново след час. Както всички продукти на Franken Systems, Frankosil Speedfix е устойчив и не съдържа разтворители и пластификатори.

Снимки: Franken Systems

Може да харесате още...