Системи Терафлекс® – естетически дизайн и функционалност за керамичните облицовки

Професионално положените керамични облицовки и покрития изпълняват редица важни задачи – от подсигуряването на дълготрайното експлоатационно качество, до естетическата красота и уникалното внушение на помещението. Това е ясен индикатор за важността на този тип покрития и сериозните очаквания, отправени към тях.

Най-сигурната гаранция за постигане на надеждна устойчивост, съчетана с красива визия на облицованите повърхности, си остават цялостните системни решения. Тяхното основно предимство се състои в перфектното съчетание на отделни компоненти, идеално допълващи се и работещи в пълен синхрон. Именно това е основната философия, стояща зад успеха на системите за полагане на керамични покрития Терафлекс® на Марисан. Силната диверсификация и перфектното съчетание на отделните компоненти в едно цяло, предоставят на проектния мениджър особена гъвкавост при избора на системно решение, спомагаща за постигане на перфектни резултати съобразно индивидуалните особености на всеки един проект.

Лепила за плочки и керамика Терафлекс® – ключът към здравината и устойчивостта на облицовката. Няма по-вярно твърдение от това, че здравината и експлоатационното качество на облицованата повърхност зависи основно от избора на лепило за нейното полагане.

Серията лепила за плочки и керамика Терафлекс® предлага широк набор от професионални решения, съобразени с множество особености, присъщи за облицованите площи като например вида и размерите на облицовъчния материал, планираната натовареност на въпросните площи, агресивното въздействие на външната среда, атмосферните условия и т.н.

Theraflex

Водещите хай-тек решения в серията лепила за плочки и керамика на Марисан, разпознати от пазара като еталон за качество и надеждност – Терафлекс® Platinium и Терафлекс® Gold вече дълги години се явяват предпочитан избор при полагането на керамични облицовки. Тази тенденция се налага вследствие на изпитаните във времето резултати от работата с тях, при проекти с най-различни специфики и изисквания.

Иновативният подход в разработването на лепилата, базиран на актуалните тенденции в направлението, който Марисан прилага, води до значително подобрени характеристики на продуктите. Оптимизираните свойства на продуктите и надеждният краен резултат от работата с тях се дължи на влагането на MS полимери в състава на лепилата от серията Терафлекс®. Полимерните частици значително подобряват якостта на връзката между основата и облицовката, позволявайки ѝ да издържа на екстремно високи натоварвания. Значително подобрената формула на лепилата, вследствие на вложените в техния състав добавки, придава допълнителна еластичност на лепилния слой и разширява спектъра на приложение, благодарение на подобрената адхезия към редица разнородни повърхности. Вложените MS полимери придават на лепилата особена издръжливост на тежки атмосферни условия и външни влияния, благодарение на което запазват структурната стабилност на облицовката и нейното дълготрайно експлоатационно качество.

– Безкомпромисна якост и изпитана стабилност за неабсорбиращи облицовки
Флагмана в серията – Терафлекс® Platinium се отличава със своята екстремна еластичност, спомагаща за ефективното преодоляване на структурни напрежения и вибрации, възникващи в основата, съхранявайки стабилността на цялостната система. Провежданите изпитвания и независими лабораторни тестове категоризират еластичността на лепилния слой с клас S1 според стандарта EN 12004 (лепило, подлагащо се на деформация).

Лабораторно изпитаните резултати за коефициента на начална якост от над 2 N/mm² са явен индикатор за здравината на лепилния слой. Благодарение на това, продуктът гарантира преодоляване на специфичните особености на гланцирани и неабсорбиращи облицовъчни материали като стъклокерамика, интериорното и фибростъкло, гранитогрес, изкуствен камък и др.

Устойчивостта на тежки атмосферни влияния прави Терафлекс® Platinium идеален избор при балкони, тераси, покриви, други открити помещения, както и площи с подово отопление. Екстремната му якост го превръща в предпочитано решение при силно натоварени площи в обществени сгради, търговски и бизнес центрове и др. Специфичните характеристики на лепилото позволяват приложение по метода „плочка върху плочка“ и върху други неабсорбиращи, деформируеми или критични повърхности.

– Лесно и надеждно фиксиране на тежки облицовъчни материали и широкоформатни плочи
С размери започващи от 400 х 400 и достигащи до над 1000 х 2000 мм, тежките облицовъчни материали и широкоформатни плочи се явяват перфектно решение при облицоване на подови площи и стени. Тяхната тежест, обикновено надвишаваща 32 кг/м² налага допълнителни изисквания към лепилото, с което биват полагани, а именно – особена якост и намалено плъзгане.

Изключително здравата връзка с основата, която Терафлекс® Gold образува, гарантира лесния и сигурен монтаж, както на извънредно големи керамични плочи, така и на масивни облицовъчни материали като гранит, мрамор, гнайс, оникс, варовик, всякакви видове естествени и изкуствени камъни и много други материали.

Издръжливостта на тежки климатични условия и резки температурни изменения прави Терафлекс® Gold отлично средство за лепене на плочки и керамика върху почти всички видове основи, изложени на резки климатични промени, в т.ч. балкони, тераси, покриви, цокли и други открити площи. Изключително здравата връзка между основата и положеното покритие позволява приложение при силно натоварени помещения като коридори, офиси, публични пространства, складове с тежки машини и оборудване и други.

Нулевото плъзгане на лепилната смес, възможността за дебелослойно и тънкослойно лепене, удълженото отворено време и приложимостта при критични и деформируеми основи изкореняват нуждата от притеснения относно съвместимостта на Терафлекс® Gold с различните видове основи и техните особености.

Фугиращи смеси Терафлекс® – финалният щрих към красивия дизайн и здравословната експлоатация на облицованите площи

Без значение от вида на облицовъчното покритие, размера на фугите и планираното натоварване, фугиращите смеси Терафлекс® предоставят комплексен отговор на специфичните особености на всеки един проект.

Терафлекс® Gold Selection и Терафлекс® Silver Selection са доказана гаранция за качествено изпълнение на фуги при облицовъчни системи от теракот, керамични, гранитогресни плочи, стъклокерамика и др. Специално разработената и интегрирана антибактериална система Myco Protect, от своя страна, изкоренява опасността от образуване на мухъл, плесени и гъбички, запазвайки здравословния климат в помещението. Интегрираните полимерни добавки позволяват преобразуването на попадналата на повърхността вода в ситни капки, ускорявайки нейното изпаряване, без увреждане на фугите. Така, те запазват своята здравина, цвят и устойчивост на обезцветяване и наслояване на замърсители. Това прави продуктите в серията особено популярни при помещения с висока влажност като душ кабини, бани, кухни, спа, както в интериора, така и в екстериора.

Благодарение на перления ефект на своите цветове, Терафлекс® Gold Selection разгръща безгранични възможности за дизайн. В зависимост от ъгъла на светлината, вложеният фин брокатен полимер предизвиква приятни отблясъци във фугата, придавайки ѝ уникален декоративен вид, подчертаващ красотата на плочките.

Системи за керамични покрития Терафлекс® – резултати, изпитани в практиката

Доказаната надеждност на системните решения с марката Терафлекс® ги превръща в предпочитано решение за изпълнение на керамичните облицовки и покрития, не само в частното и жилищното строителство, но и при изграждането обществени сгради като търговски и бизнес центрове, хотели и ваканционни комплекси и други.

Най-сигурната гаранция за резултатите от работата с даден продукт обаче, винаги си остава независимата оценка на пазара. Ефектът от работата с продуктите на Марисан може да бъде проследен в секцията с референтни обекти на компанията.

Цялостният набор от различни компоненти в системата за полагане на керамични облицовки и покрития Терафлекс® може да бъде открит тук.

За допълнителна техническа или търговска информация, моля посетете официалния интернет сайт или корпоративния блог.