pixel

Системи за въздушно уплътняване намаляват рисковете от пожар

Rockwool

Производителят на изолационни материали Rockwool разшири гамата си от системи за въздушно уплътняване, като включи в нея и негоримия вариант RockTect Firewall System. Той не само осигурява добра защита от влага, но и намалява рисковете от пожар и е лесен за обработка.

При саниране на външни дървени елементи, например на тавана, пространството между гредите често се запълва с изолация. Пароизолацията, поставена под изолацията между гредите, предотвратява навлизането на въздух в конструкцията и по този начин проникването на влага в сградния компонент. Така топлоизолацията остава функционална и се предотвратяват структурни повреди, причинени от влага.

В допълнение към пароизолацията, компонентите на Rockwool включват също самозалепваща лента и уплътняващо лепило. Системата за уплътняване е класифицирана като B-s1, d0, съгласно DIN EN 13501-1. Поради това компонентите са трудно запалими, в случай на пожар отделят малко дим и няма горящи капки от фолио или уплътнителни ленти. Производителят проведе противопожарни тестове и системата за въздушно уплътняване доказа значително подобрение на противопожарната защита.

Rockwool

Продуктовата линия RockTect Firewall System се състои от пароизолация с променлива влага RockTect Varitop Fire, самозалепваща лента RockTect Twinline Fire и уплътняващо лепило RockTect Purekit Fire. В комбинация с незапалимите изолационни решения от минерална вата, компонентите се използват като изолация между гредите в скатни покриви, при тавани на горни етажи и в конструкции с дървена рамка.

Компанията е представена на българския пазар от Rockwool България.

Снимки: Rockwool

Може да харесате още...

Izolacii.eu