pixel

Системно решение за уплътнение и изолация

Roland Wolf

Елементите Thepro DDS на Roland Wolf предлагат основата на системно решение за хидроизолация на основата на сгради със и без сутерен. Системата е разработена съвместно със Ziegelwerk Bellenberg и PCI Augsburg.

За да се постигне най-високо ниво на безопасност при известното слабо място на хидроизолацията на цокъла, компанията Roland Wolf, в сътрудничество с Ziegelwerk Bellenberg и PCI Augsburg, разработи безопасно и практично системно решение за хидроизолация и изолация на цокъла. Елементите Thepro DDS на Wolf служат като крайъгълен камък на тази система.

Цокълът на сградата представлява най-ниската видима част на фасадата и трябва да бъде свързан с хидроизолацията на сградата в контакт със земята. Трудната достъпност и произтичащото от нея трудоемко и сложно натоварване многократно водят до проблеми с изпълнението. Не напразно слабото място на хидроизолацията на основата е водещо в списъка на случаите на повреди на сгради. Причините за това обикновено са неправилно планирани или некачествено изпълнени хидроизолационни работи. За монтажника това е една от най-трудоемките и неприятни задачи в строителството, тъй като той трябва да гарантира, че въпреки трудния достъп в сградата няма да проникнат нито вода, нито влага. В случай на повреда последствията са огромни, а възстановяването отнема много време и е скъпо.

Комбинация с хидроизолационна мембрана FBV

Thepro DDS предлага хидроизолация и топлоизолация в един продукт чрез фабричната комбинация от композитната хидроизолационна мембрана за свеж бетон Wolfseal и плочите XPS. Той може да се използва в нови сгради както за конструкции без мазета, така и с мазета. Благодарение на огромната стабилност на размерите на елементите той има и кофражна функция. За конструкции без сутерен с еластично положени фундаментни плочи Thepro DDS може да се използва като кофражен панел. При конструкции с мазета или етажни плочи върху ивични основи Thepro DDS се закрепва към короната на стената като кофраж на ръба на плочата.

Roland Wolf

Инструкциите за обработка на елементите Thepro DDS показват колко лесно и безопасно може да бъде уплътняването и изолирането на зоната на основата. Тъй като свързващите повърхности са винаги равни и свободно достъпни благодарение на използването на Thepro DDS, полагането на външната хидроизолация върху хидроизолационната мембрана Wolfseal FBV е бързо и лесно. Последващите мерки за уплътняване, като например връзката с врати или прозорци от пода до тавана или защитата от пръски вода във външната част на основата, се извършват в системното решение за фуги с PCI Barraseal Turbo в комбинация с PCI Pecitape. След това се пристъпва към зидарията.

Водонепроницаемо решение

По този начин системното решение предлага сигурна хидроизолация на основата, като в същото време е икономично и безопасно за строителния предприемач. Международно признатият изпитателен център Kiwa е тествал системата в реални условия и е установил, че тя е подходяща за воден стълб до 50 cm. По този начин връзката с цокъла остава плътна дори при просмукваща се вода до нивото на терена.

Снимки: Roland Wolf

Може да харесате още...

Izolacii.eu