Слънце- и водо- защитна „козметика“ за вашия покрив. Нов продукт на Теразид – Aquacool Reflect

Лято е. Идва време за море. Време е да започнете да се подготвяте за мечтаната морска ваканция. Не забравяйте да си набавите качествена слънцезащитна козметика. Така ще предпазите кожата си от вредните ефекти на слънцето и водата.

А защо не направите същото и за вашия покрив? Той е изложен на слънце и вода 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата.

Теразид Ви дава решението с новия продукт Aquacool Reflect. Това е качествена еднокомпонентна акрилна емулсия, предназначена за хидроизолация на всички открити хоризонтални и вертикални елементи от сградата, подложени на директно слънчево греене. Продуктът осигурява еластично UV-устойчиво водонепроницаемо покритие.

Освен от проникване на вода и влага, хидроизолацията предпазва основата и от нагряване, понеже създава бяла светлоотразяваща повърхност.

Продуктът намира най-широко приложение при хидроизолиране на плоски и наклонени покриви, открити тераси, козирки и други, без необходимост от допълнителна защита от слънчевата радиация. Отличната адхезия на Aquacool Reflect към различни видове строителни основи, като бетон, мозайка, битум, ламарина, прави продуктът подходящ, както при хидроизолиране на нови покривни повърхности, така и при ремонт на стари, като съществуващи хидроизолационни покрития, битумни керемиди, стоманобетонни и ламаринени покриви, тераси с мозаечни настилки и други. Високата еластичност на продукта, дава възможност за покриване на фини пукнатини и леки неравности.

Еластичната светлоотразяваща хидроизолация Aquacool Reflect е готова за употреба, UV-устойчива, паропропусклива и не съдържа разтворители.

С Aquacool Reflect постигате още един страхотен ефект – спестявате до 30% от разходите за енергия за охлаждане в климатизирана сграда.

Традиционните тъмни покриви поглъщат силно слънчевата светлина и предизвикват повишено нагряване, както на сградата, така и на околния въздух. Това увеличава използването на енергия в климатизираните сгради. Освен това горещите тъмни покриви утежняват градските „топлинни зони“, като загряват въздуха над покрива и допринасят за глобалното затопляне, излъчвайки допълнителна топлина в атмосферата. В горещ слънчев ден, покрив, който силно отразява слънчевата светлина, остава много по-хладен от този, който я поглъща.

С високата си отразяваща способност, Aquacool Reflect ще Ви осигури топло- и водонепроницаем покрив, спестявайки енергия и увеличавайки комфорта във Вашата сграда.

За контакти и повече информация – www.terazid.com.

Вижте също...