pixel

Собственици на панелки не продават заради санирането, чакат поскъпване

Собственици на апартаменти спряха да продават имотите си, очакват поскъпване след санирането

Собственици на панелни жилища в Благоевград, които предстоят да бъдат санирани, спряха да продават имотите си, твърдят брокери в района. Те очакват повишение в цените след санирането.

Борислав Андреев, който живее в квартал Еленово в Благоевград от години, сподели пред камерата на националната телевизия, че очаква санирането да повиши цената на имота му. Сега блокът, в който той живее, се санира и придобива напълно нов вид.
„Сто процента ще го продам на по-висока цена. Примерно, ако е 30, аз 40 хиляди ще му взема. Десет хиляди отгоре, затова че е саниран“, заяви Борислав Андреев.

„Би трябвало да се повиши цената, защото са доста големи подобренията на панелките. Не само се променя на външния вид, но и вътре сменят ВиК инсталацията, което си е изцяло подновяване един вид на този апартамент“, каза брокерът Паулина Чукарска.

В кварталите в Благоевград, където най-усилено се санира вече се носят слухове, че в договорът има забрана за продажба на имотите.

„Собствениците имат право, разбира се да продават жилищата си, като единственото ограничение, което е наложено в договорите е, aко старият собственик е бил член на контролен съвет, новият също трябва да членува в контролния съвет“, обясни домоуправителят Ангел Вангелов.

Изискване за петгодишно въздържание на собствениците има единствено за промяна по фасадата на сградата, за да важи гаранцията на строителите.

24chasa.bg

 

Може да харесате още...