pixel

София получава 15 млн. лв. за третия метролъч и разширяване на линия 2

Metro

Правителството предостави на Столичната община 15 млн. лв. от държавния бюджет за довършване на строежа на третия лъч на метрото на София и за увеличаването с още една метростанция на линия 2. Това съобщиха от пресслужбата на министерският съвет, който на редовното си заседание в сряда разпредели общо 19.078 млн. лв. допълнителни трансфери.

Не е ясно каква част от предоставената субсидия от 15 млн. лв. за метрото са вървящото в момента изграждане на Линия 3 на метрото от бул. „Владимир Вазов“ до кв. „Красно село“ с дължина 8 км и осем метростанции и колко е сумата за съфинансиране на разширението на Линия 2 в южна посока от метростанция „Джеймс Баучер“ до кв. „Хладилника“ с една метростанция. Тази станция, разположена под намиращия се там мол, трябва да заработи това лято.

Община Девин ще получи 2.46 млн. лв. за рехабилитация и реконструкция на водопровод за минерална вода, чрез който ще се подпомогне развитието на региона като основен балнеолечебен и туристически център, както и 962 хил. лв. за ремонт на местното СОУ „Димитър Благоев“.

На президентската администрация се предоставят 250 хил. лв., за да се покрият частично дължими разходи към „Авиоотряд“ 28 заради официалните задгранични визити на държавния глава.

Може да харесате още...