pixel

Soudal Flexifoam – монтажна пяна от ново поколение

soudal

Пистолетната пяна Flexifoam на Soudal е част от системата за монтаж на прозорци Soudal Windows System. Заради важността и значението на тази система е обърнато специално внимание на техническите характеристики на пяната, които да я отличават и превърнат в предпочитан избор, когато професионалистите търсят цялостно решение за монтаж на прозорци. Една от основните ѝ характеристики, както самото име подсказва, е нейната гъвкавост. Благодарение на своята клетъчна структура Flexifoam е три пъти по-гъвкава от от обикновената полиуретанова пяна. Тази еластичност позволява на пяната да следва движението на фугата и да запази своите изолационни качества за много години. Всеки флакон пяна е снабден и с патентования накрайник на Soudal Duravalve за добиване на максимален обем пяна през целия срок на годност от 2 години, дори когато пяната е транспортирана и съхранявана в легнало положение.

Flexifoam притежава и изключителни физични свойства – външния слой на пяната се формира само за 7 минути, а пяната може да изрязва след 40 минути. А за да не прониква шум от околната среда в помещенията, пяната звукоизолира до 62 dB. Не на последно място трябва да се отбележи широкият температурен диапазон, в който може да се работи с пяната от -10°C до 35°C, което на практика я прави първи избор за всеки сезон, а когато е напълно втвърдена, тя гарантира температурна устойчивост от -40°C до +90°C, като дори за 1 час може да издържи до +120°C, отговаряйки на съвременните изисквания за пожарна безопасност.

soudal

Изключителните качества на пяната намират отражение в множеството сертификати, които тя притежава. Първият от тях е LEED сертификат (Leadership in Energy and Environmental Design). Това е най-широко разпространената система в света, която ранкира степента на екологичност на всяка сграда и материал, използван в нея. LEED осигурява рамка за здравословно, високоефективно и спестяващо разходи зелено строителство, като пяната Flexifoam безпроблемно изпълнява критериите за получаването му, като един от тях е, че тя е напълно безвредна за озоновия слой, тъй като не съдържа HCFC и CFC пропеланти.

Другите стандарти и сертификати, които пяната покрива, включително DIN ( Deutsches Institut für Normung ), са:
– DIN (Baustoffklasse E (DIN EN 13501-1) -Prüfzeugnis P-SAC 02/III-164 (MFPA Leipzig);
– за топлопроводимост (DIN 52612) – PB070598.1 Hu (MPA Bau Hannover);
– въздухопроводимост (DIN 18452) – PB105334285 (IFT Rosenheim);
– паропропускливост (DIN EN ISO12572) – PB 50933428 (IFT Rosenheim);
– звукоизолация (EN ISO 717-1) – PB Z0910-K05-04 (IFT Rosenheim);
– SOCOTEC n° FAC 3032/1.

За Soudal

Soudal е най-големият независим европейски производител на уплътнители, лепила и полиуретанови пени за професионални и хоби потребители. Групата притежава 20 завода на 4 континента и има над 3000 служители. Soudal е 100 % белгийска семейна компания, ръководена от своя основател г-н Вик Сверц, който я превръща в международен играч и експерт в строителните химически продукти.

Може да харесате още...

Izolacii.eu