pixel

Решения за енергийна ефективност от Soudal

Soudal

Енергийната консумация расте с всяка изминала година и при това с все по-бързи темпове, застрашвайки природата, климата и начина ни на живот. Единственият начин да се отговори на тези темпове на растяща консумация е енергийната ефективност.  През последните години тази тема е особено популярна заради променените европейски изисквания за отделяне на вредни емисии в атмосферата. Най-просто казано енергийната ефективност означава използването на по-малко енергия, за постигането същите цели. Енергийната ефективност допринася по няколко начина за подобряването на нашия живот: намалява парниковите газове, намалява нуждите от внос на суровини за произвеждане на електроенергия и това, което всеки непосредствено усеща – намаляването на разходите за отопление и климатизация вкъщи.

Новите технологии и продукти, разработени в тази насока, дават огромни възможности за подобрения на енергийната ефективност във всеки сектор на икономиката от транспорта до строителството. Като европейска държава, България не може да остане встрани от тези процеси и през последните години се полагат усилия да се навакса изоставеното ни спрямо други европейски държави. За целта за периода 2021-2022 ще бъдат отпуснати 3 млрд. лева за подобряването на енергийната ефективност на сградния фонд в страната. Той ще бъде разпределен както следва:
– за жилищни сгради – 58% от общия бюджет,
– за публични сгради – 14% от общия бюджет,
– за промишлени сгради – 9% от общия бюджет,
– за улично осветление – 15% от общия бюджет,
– за техническа помощ – 4%. от общия бюджет.

Бенефициенти могат да бъдат: общини, областни администрации, министерства и публично-частни партньорства за промишлени сгради и улично осветление.

Като отговорна и модерна компания, Soudal не стои встрани от тези процеси и при производството на всички свои продукти търси максимален екологичен и икономически ефект. Soudal предлага завършени продуктови системи, подобряващи енергийната ефективност на сградите от фундамента до покрива. Те включват разнообразни по своя вид и предназначение ленти, пени, лепила и уплътнители с най-високо качество. Специално разработената система SWS (Soudal Windows System) е една от най-иновативните и завършени системи от уплътнители, ленти и пяна, специално създадени, за да се допълват взаимно и да осигуряват максимална ефективност и комфорт след полагането. Тя се състои от:

Външна паропропусклива лента SWS

Soudal

Лентата защитава пяната (топло- и звукоизолиращия слой), която се намира в прозоречните отвори и предпазва от проникването на влага и седименти от околната среда. Еластичната паропропусклива лента с подобрена UV-устойчивост (до 9 месеца) позволява дифузията на въздушните и водни изпарения от фугите. Долната страна на лентата е покрита с лепилен слой, който елиминира формирането на балончета въздух под лентата по време на измазването.  Подсилено със синтетични фибри, лепилото има отлична сила на залепване към повечето строителни материали и позволява да се извършват монтажни дейности при ниски температури (дори при -12°C). Допълнителната външна самозалепваща се лента осигурява удобното залепване на лентата към рамките на вратите и прозорците. Благодарение на обшивката си, тя лесно може да бъде боядисана или измазвана. Продуктът е опакован в самостоятелна кутия.

Вътрешна паронепроницаема лента SWS

Soudal

Лентата защитава пяната (топло- и звукоизолиращия слой), която се намира в прозоречните отвори и предпазва от проникването на влага и водна пара, която се образува в стаите. Има отлична адхезия към повечето повърхности (всички видове рамки на прозорци). Лентите могат да бъдат измазвани или боядисвани. Поради специалната си конструкция, лентата е гъвкава, което  позволява максимална абсорбация при движенията на сградата. Съвместима е с акрилни стъкла и поликарбонати.

Soudal

Soudal

Супер еластична полиуретанова пяна FlexiFoam

Топло- и звукоизолиращ продукт.

Благодарение на своята еластична структура нивелира всички отмествания на рамките на вратите и прозорците, предизвикани от температурни амплитуди.

Пароизолационно лепило за ленти Vapourseal

Използва се за залепване на прозоречните ленти на трудно достъпни места.

Всички продукти от Soudal Windows System са сертфицирани и отговарят на стандартите за качество ISO 9001:2015

За Soudal

Soudal е най-големият независим европейски производител на уплътнители, лепила и полиуретанови пени за професионалисти и любители. Групата притежава 16 завода на 4 континента и има над 2550 служители. Soudal е 100% белгийска семейна компания, ръководена от своя основател г-н Вик Сверц, който я превръща в международен играч и експерт в строителните химически продукти.

За повече информация – Судал.

Може да харесате още...

Izolacii.eu