pixel

Soudal Window System – ново решение за монтаж на прозорци

Компанията Soudal представя специализиран комплект материали, предназначени за монтаж на прозорци – Soudal Window System. Особеното на тази система е това, че освен полиуретановата пяна се използват също така и допълнителни изолационни и разширяващи ленти, благодарение на които се осъществява пълна херметизация на прозореца – отвътре и отвън. Многослойният монтаж или така наречения “топъл монтаж” предотвратява появата на топлинни мостове около прозорците, предпазва от влага и замръзването на прозоречните отвори. Системата притежава технически сертификат ITB № AT-15-9404/2015

Системата се състои от следните продукти:

Външна паропропусклива лента SWS

Защитава пяната (топло и звукоизолиращия слой), който се намира в прозоречните отвори и предпазва от проникване на влага и седименти от околната среда. Еластична паропропусклива лента с подобрена UV-устойчивост (до 9 месеца), която позволява дифузията на въздушните и водни изпарения от фугите да излиза навън. Долната страна на лентата е покрита с лепилен слой, който елиминира формирането на балончета въздух под лентата по време на измазването. Подсилена със синтетични фибри лепилото има отлична сила на залепване към повечето строителни материали и позволява да се извършват монтажни дейности при ниски температури (дори при -12°C). Допълнителната външна самозалепваща се лента осигурява удобното залепване на лентата към рамките на врати и прозорци. Благодарение на обшивката си, тя лесно може да бъде боядисана или измазвана. Продуктът е опакован в самостоятелна кутия.

Вътрешна паронепроницаема лента SWS

Защитава пяната (топло и звукоизолиращия слой), който се намира в прозоречните отвори и предпазва от проникване на влага и водна пара, която се образува в стаите. Отлична адхезия към повечето повърхности (всички видове рамки на прозорци). Лентите могат да бъдат измазвани или боядисвани. Поради специалната си конструкция, лентата е гъвкава, което позволява максимална абсорбация на движенията на сградата. Съвместима с акрилни стъкла и поликарбонати.

Супер еластична полиуретанова пяна Flexifoam

Топло и звукоизолира. Благодарение на своята еластична структура нивелира всички движения на рамките на врати и прозорци, създадени от температурните амплитуди.

Пароизолационно лепило за ленти Vapourseal

Използва се за залепване на прозоречните ленти на трудно достъпни места.

За Soudal

Soudal е най-големият независим европейски производител на уплътнители, лепила и полиуретановипени за професионални и хоби потребители. Групата притежава 16 завода на 4 континента и иманад 2550 служители. Soudal е 100% белгийска семейна компания, ръководена от своя основателг-н Вик Сверц, който я превръща в международен играч и експерт в строителните химическипродукти.

За повече информация – Soudal.

Може да харесате още...

Izolacii.eu