Soudaseal 240FC – бързовтвърдяващо се лепило – уплътнител

Soudaseal 240

Soudaseal 240 FC е премиум лепило, съчетаващо в себе си и характеристиките на уплътнител. Той е неутрален, еластичен, на основата на MS – полимери. Тези основни негови характеристики го правят подходящ както за вътрешна, така и за външна употреба. Едно от нещата, които го отличават от другите неутрални уплътнители, е краткото време за формиране на външен слой – едва 10 минути, както и изключителната му еластичност – 750% преди скъсване. Температурната устойчивост на продукта е също впечатляваща – от -40°C до 90°C, което го прави предпочитан уплътнител за външно фугиране и уплътняване.

Soudaseal 240

Soudaseal 240

Soudaseal 240 FC притежава отлично залепване към повечето обичайни строителни повърхности, дори когато те са леко влажни, а продуктът се полага лесно дори при ниски температури, което дава възможност за работа с него през цялата годината и при смяната на климатичните условия. Soudaseal 240 FC може да бъде ползван за работа в различни видове санитарни помещения, като съдържанието на биоциди с фунгицидно действие го прави изключително устойчив на плесени и мухъл. Благодарение на еластичността му, той е подходяща при конструкции, където може да се наблюдават вибрации.

Друго предимство на Soudaseal 240 FC е, че той може да се използва за залепване на бронирани и обезопасяващи стъкла, както и за еластични връзки на каросериите на коли, каравани и контейнери. Продуктът не образува мехурчета при изсъхване, както и не оцветява повърхностите, върху които е използван. Soudaseal 240 FC е иновативен продукт и като такъв не съдържа изоцианиди, разтворители, халогени и киселини – което го прави изключително безопасен както за работа, така и за околната среда. Soudaseal 240 FC притежава EC1 и EMICODE сертификати за безопасност.

Soudaseal 240

Soudal е най-големият независим европейски производител на уплътнители, лепила и полиуретанови пени за професионални и хоби потребители. Групата притежава 20 завода на 4 континента и има над 3000 служители. Soudal е 100% белгийска семейна компания, ръководена от своя основател г-н Вик Сверц, който я превръща в международен играч и експерт в строителните химически продукти.

Може да харесате още...