pixel

Спад в строителството в Англия

След Brexit недостигът на жилища в Англия се увеличи. Въпреки обещанията, че през 2015 г. ще започне строителството на 200 000 жилищни единици, за да достигне броят на нови апартаменти през 2020 г. до 1 милион, се оказва, че количеството на започнатите нови обекти е с 29% по-малко.

В особено трудна ситуация са тези, които купуват първи дом. За да се облекчи тяхното положение е необходима промяна в съществуващата система за строителство с цел осигуряването на 1.2 млн. жилищни единици и предоставянето на местните органи повече контрол върху съществуващия жилищен сграден фонд.

Друг проблем, който възниква пред британците, които искат да наемат жилище е нарастващото недоверие, което се наблюдава в сектора. Брокери призовават правителството да вземе мерки по възстановяване на доверието към наемния пазар.

Неопределеността преди референдума, плановете да се намалят данъчните облекчения за наемодателите доведоха до отлив на инвеститори в наемния сегмент. Неувереността сред гражданите на държавите членки на Европейския съюз и напускането им би бил катастрофален за местния бизнес. Редица предприемачи заеха изчаквателна позиция, а други разпродават имоти, от които са печели, отдавайки ги под наем.

fakti.bg

Може да харесате още...