Спомените на “Старите кучета”

Terazid Nikolay Georgiev_

Николай Георгиев, машинен оператор, работи в Теразид от 2000 г.

“Започнах в Теразид през 2000 година. Бях на 29, дъщеря ми току-що беше навършила 2 годинки, а днес вече съм дядо на прекрасна внучка. Колко бързо лети времето… Когато човек работи на едно място над две десетилетия, той пази толкова много спомени и има толкова истории за разказване, че няма да му стигнат и часове.

Помня старата фабрика. Бяхме много по-малко хора, нямаше ги големите машини и роботите, голяма част от работата се вършеше на ръка, човешката сила и времето бяха много ценни. Трудни години. Но желанието, енергията и упоритостта на всички във фирмата успяха да ни докарат до тук.

Днес вече е друго. Теразид е лидер и пример за успешна българска компания. Не мога да кажа, че няма трудности и изпитания. Но ние, „старите кучета“ помним и знаем, колко вода трябваше да изтече, за да сме това, което сме. Екипът е голям и има хора за всичко. Истински професионалисти. Заводът е изграден с най-модерни технологии и работим на пълни обороти. Сега вече никой не пълни и не подрежда торбите на ръка… За това се грижат машини, като жълтия ми приятел – робота Уоли, който прехвърля над 100 тона на ден!

Спомням си често, за малката прашна фабрика и колко много извървяхме до тук… Щастлив съм, че съм свидетел и участник в целия този процес и съм напълно уверен, че Теразид ще продължи да се развива успешно. А ние, „старите кучета“ ще сме тук, за да разказваме…

Повече за кампанията “25 години в 25 истории” може да прочетете тук.

Може да харесате още...