Спрете загубата на топлина с Ursa Glasswool SF 38

Ursa Glasswool SF 38 е негорим, еластичен и високо компресиран филц от минерална стъклена вата за топло- и звукоизолация на дървени покривни конструкции и за системи от сухото строителство.

Уютът и комфортът между собствените четири стени започват най-отгоре – от покрива. Защото тук могат да се редуцират загубите на топлина през зимата и нагряването през лятото. Естествените изолационни материали от минерална вата са доказали отличните си свойства в тези случаи. Те предпазват от горещини и студ, шум и огън.

В практиката са установени два основни метода на полагане:

Между гредите отвътре
Методът е подходящ както за допълнителна топлоизолация на неизолирани до момента покривни конструкции, при които се запазва покритието на покрива, така и за облицовани отдолу покривни конструкции, при които покритието на покрива се подновява. За изолацията между ребрата се използват преди всичко минерални изолационни материали под формата на плочи или ленти, тъй като те позволяват по-добро компенсиране на дефектите в конструкцията в сравнение с изолационните материали от твърд пенопласт.

Под гредите
При наличие на облицовка на покрива от долната му страна и функциониращо херметично покритие на покрива се поставя допълнителна топлоизолация под гредите. Необходимата пароизолация от страната на помещението може да се предвиди във вид на фолио или алуминиево каширане, или на фолио от PE. Предимството на топлоизолацията от долната страна е преди всичко в това, че може да се монтира без отваряне или смяна на покривната обшивка.

За повече информация – www.ursa.bg

 

Вижте също...