pixel

Строителните амбиции на Дубай се пренасят под водата

Строителната експанзия в Дубай се пренася и под водата. Емирството обяви, че смята да построи най-големия подводен хотел в света – The Water Discus, съобщи онлайн изданието wired.co.uk.

Естетиката на сградата много напомня на космическия кораб Enterprise от “Star Trek” и е проектирана от полската компания Deep Ocean Technology.

Хотелът се планира да се състои от 2 части – едната ще е постоянно над водата, а другата ще бъде под морското равнище. В потопената част ще бъдат изградени 21 хотелски стаи, бар и съоръжение за подводно гмуркане.

Гостите на хотела ще имат възможност да наблюдават живота на морските обитатели в естествената им среда благодарение на специалната осветителна система и на системите за придвижване по морското дъно, подчертават проектантите от Deep Ocean Technology.

Въпреки, че хотелските стаи са под водата, гостите ще могат да защитят неприкосновеността на живота им, тъй като всички стаи са звукоизолирани и имат пердета с различни нива на прозрачност, допълват още проектантите.

От швейцарската компания BIG InvestConsult AG, която си партнира с Deep Ocean Technology, посочват, че хотелът се използва и като център за научни изследвания на океаните и опазване на морската среда.

investor.bg

Може да харесате още...