pixel

Строителство извън площадката – възможност за иновативните компании

Etex

Глобалните мегатенденции като недостиг на ресурси, застаряване на градовете или технологични промени създават големи възможности за иновативни компании за строителни материали като Etex. През 2020 г. компанията стартира подразделението New Ways, фокусирано върху сглобени леки и модулни строителни решения, за да допринесе за справяне с тези предизвикателства. Etex разпредели поток от приходи, за да проучи различни възможности, което доведе до придобиването или участието в съвместни предприятия на 9 компании.

Патрик Балеманс, ръководител на New Ways за Etex, казва: „Продължаваме твърдо да вярваме в строителството извън строителната площадка и виждаме добри възможности в него. Въпреки това, благодарение на опита ни с различни компании и държави, разбрахме, че приоритетът ни за бъдещето трябва да бъде насочен към Европа и към двуизмерните (2D) системи и решения.

Etex

Какво предстои за подразделението New Ways?

Подразделението ще продължи пътя си на растеж. Доказателството за този потенциал може да се намери в резултатите за 2022 г. New Ways ще насочи своите инвестиционни усилия и стратегия за следващите години към своите четири други европейски компании: Sigmat, EOS, Horizon Offsite и Evolusion Innovation, които вече показаха двуцифрен ръст на приходите до края на 2022 г.

Патрик Балеманс: „Ние сме убедени, че екипът прави необходимото, за да развие по-нататък амбициите на New Ways да се превърне в бързо развиващ се и печеливш играч на пазара на строителството извън строителната площадка.“

Снимки: Etex

Може да харесате още...

Izolacii.eu