pixel

Таванни и стенни панели от Empur за повърхностно отопление и охлаждане

Empur 1

С новите стенни и таванни елементи за сухо строителство от Empur, подготвени за шпакловане, можете да реализирате проекти, при които зад плоскостите се инсталира система за отопление и охлаждане на водна основа. Елементите се препоръчват при реновиране, когато подът не може да се използва за подово отопление, както и при нови строителни обекти с вътрешна конструкция, използваща сухо строителство.

Елементите се предлагат в размери 1200 x 500 и 2000 x 1200 mm. В добавка има компенсационен елемент в размер 2000 х 1200 мм без функция за стени и тавани, който не може да се използва за отопление/охлаждане. Всички елементи са с дебелина 42,5 мм и се състоят от два слоя, а именно:

Дебела 12,5 мм гипсокартонена плсокост с интегрирана петслойна тръба  PE-RT;

EPS изолационна плоча с дебелина 30 мм на гръба, която има за цел да задържи топлината или охлаждането в посока към помещението.
Empur 2

За монтиране на елемента върху тавана е необходима подструктура от наличните в търговската мрежа конвенционални компоненти за окачени тавани от гипсокартон. На стената елементът може да се завинтва директно към металната рамка на конструкцията за сухото строителство. За да се осигури бърз и лесен монтаж, на плоскостта са маркирани разположението на тръбите, възможните точки за монтаж и допустимите места за рязане.

Може да харесате още...