Течна пластмаса за бързо и лесно уплътняване на сложни конструкции

Heinrich Hahne

С продукта Imberal DAB 30P, немската компания Heinrich Hahne предлага течна пластмаса за детайлно уплътняване в строителството, която според компанията се характеризира с особена гъвкавост. Труднодостъпните места, сложните детайли и тесните фуги са някои от предизвикателствата на уплътняването. Тук трябва да се работи с особена грижа, за да не се появят дефекти. Според информацията на производителя, еднокомпонентната течна пластмаса Imberal DAB 30P предлага като гъвкаво и трайно решение в този контекст.

Heinrich Hahne

Продуктът на основата на полиуретанова смола е еластичен, гъвкав и без стирен. Със своята текстура, лепилната течна пластмаса осигурява гладка, лесна обработка и сигурно уплътнение. Тя се адаптира изцяло към контурите на земята и затова е подходяща за интегриране на сложни конструктивни детайли. Според компанията, продуктът се използва за уплътняване на фугите на компонентите, връзките на прозорците, вратите от пода до тавана и като свързващо уплътнение между метални, неръждаеми, пластмасови, дървени и минерални основи. Прилепва към битум и покривни мембрани, както и към бетон.

Heinrich Hahne

Imberal DAB 30P е подходящ за уплътняване на заземяващи елементи съгласно DIN 18533, както и за фуги в бетонна конструкция. Продуктът се предлага в 7,5 кг метален контейнер и се полага върху суха, чиста и стабилна повърхност, директно с четка или мече. Повърхността може да бъде натоварена след втвърдяване, времето за което се съкращава чрез добавяне на ускорител на реакцията. В допълнение към гъвкавите възможности за приложение и лекотата на обработка, детайлното уплътнение според производителя се характеризира с отлични качества на издръжливост на атмосферни влияния и UV устойчивост. Материалът осигурява водоустойчиво и алкалноустойчиво уплътнение.

За повече информация: Heinrich Hahne

Вижте също...