Технология Microtec от Ardex – триизмерно предаване на силата

ARDEX MICROTEC – технологията e в основата на единствена по рода си продуктова гама, открояваща се с качества, които се извисяват високо над изискванията за норми.

Тази иновативна концепция се превръща в пътеводен стандарт за икономичното и сигурно полагане на плочкови настилки при всякакви условия. И след полагането и фугирането MICROTEC технологията остава доверен партньор: интелигентният и внимателно съчетан почистващ и поддържащ асортимент гарантира аболютно удоволствие и радост от полагането на плочки за дълги години напред.

Доказателство за Топ качеството с пример от лепилата за плочкови настилки:
E(E) двойно време за полагане – до един час. Дори при по-високи температури ненадминато време за полагане от 30 минути.

T(T) минимално свличане. Не позволява на голямоформатни и тежки плочи (дори с гладка обратна страна) да се свличат.  Сигурно полагане по стена – плочката не се свлича.

F(F) четирикратно ускорено време на свързване с „S“ – лепилата
(ARDEX X 77 S, ARDEX X 78 S). Положените полощи са годни за ходене след само 90 минути. F(F) е знак също така за якост на натиск от 0,5 N/mm, който се достига след само 6 часа. За строителите това означава: висока сигурност при полагането, възможно фугиране директно след полагането и незабавно ползване на площите.

Сигурното залепване има много общи неща с правилното решение.

Тайната на новата генерация лепила за плочки е комбинация от единствена по рода си матрица от свързващи вещества и фазери с висока мощност.

И това означава триизмерно предаване на силата. Тъй като чрез единствената по рода си рецептура на свързващите вещества се надминават далече нормите по EN 12004/ 12002. Именно чрез използването на специални суровини и фазери се създава особена вътрешна якост на тънкослойния лепилен слой, както и високо сцепление между основата и настилката. Това е особено важно при плочкови настилки, които са подлагани на  термична обработка с открояваща се гладка обратна страна. Едновременно с това тази комбинация на материали от нов вид създава изключителна еластичност на лепилния слой, която компенсира ефективно напреженията. Освен всичко това се гарантира дълготрайна сигурност и комфорт при обработката дори при голямоформатни плочи  и такива с гладка обратна страна.

Мечтата за всички мокри помещения.
От естетическа гледна точка фугирането е задължително условие при полагането на плочки: Една керамична настилка в банята преди полагане трябва първо да бъде оптимално хидроизолирана, за да се запази основата от овлажняване.

Плочките заедно с фугата трябва и оптически да се харесват на ползвателите, но също и да останат такива, както са били положени. Затова системата ARDEX предлага перфектното продължение: Новата ARDEX FG FLEX MICROTEC – флекс фуга оставя винаги най-доброто впечатление. Благодарение на технологията ARDEX MICROTEC се постигат първокласни резултати гарантирани от фината повърхност на фугиращата маса, възможно полагане при ширина на фугите от 1 до 6 mm, високата устойчивост, изключителното сцепление с плочката и пластичността. Втвърдява без спукване, убеждава със свойствата си да отблъсква водата и замърсяванията, както и с високата устойчивост срещу надраскавания, благодарение на което фугата се запазва дълго.  Към всички тези предимства прибавяме и дългото отворено време за работа и измиване, както и 8 до 10% по-ниският разход. Не на последно място тази флекс фугираща маса се доказва с високата си устойчивост срещу почистващи препарати на база киселина. Което прави ARDEX FG FLEX и от хинигиенична гледна точка дълкгосрочно убеждаваща със свойството си за предотвращаване появата на плесен и защита от мухъл.

Не само чисто, но и най-доброто решение.
Нуждата от чистота значително се повиши в близкото минало. Фугата обаче се натоварва и при обстоятелства дори наранява от постоянното третиране с почистващи препарати.

Oбичайните фугиращи маси използвани в баните са предимно на циментова основа, и поради това чувствителни срещу киселини. Варовиковите наслоявания от своя страна по правило могат да бъдат отстранени единствено с препарати съдържащи киселина. Това води в дългосрочен план до щети върху фугата, както и до образуване на петна или изцветявания. Твърде компрометираната фуга от своя страна води до напукване и счупване кантовете на плочките.

Новият ARDEX CL MICROTEC Wischpflege е първокласен почистващ продукт, подходящ за почистване и редовна поддръжка на плочки, естествен и изкуствен камък, клинкер, керамика, плочки от Сotto и теракота. Концентратът не съдържа парафин, меко алкален е и не оставя следи. Попиващите повърхности изглеждат след третиране по-красиви и по-свежи. ARDEX CL е също толкова икономичен, колкото и готовият за употреба ARDEX SC MICROTEC Sanitaerreiniger с високоактивни съставки за хигиенично чисти и блестящи повърхности в бани и тоалетни. Отстранява без излишни усилия наслоявания от варовик и мръсотии, както и остатъци от сапун и водни петна.

Със сигурност най-добрата система: ARDEX.
Ние от ARDEX имаме проста философия: Целта ни е да доставяме на партньорите си само най-доброто проверено качество.

Затова непрестанно разработваме иновации на продукти, които и без друго днес функционират безупречно.

Само когато технически всичко хармонизира е възможно придвижването в Шампионската лига на строителните материали, както и постигането на най-високи резултати на най-високо ниво. Взаимодействащите си системни решения позволяват перфектното съгласуване между процесите.

А това се вижда особено добре при  напълно новата ARDEX MICROTEC – технология.