Терафлекс® Gold – лепило за камък, широкоформатни плочи и тежки облицовки клас C2TE

marisan

Съвременните тенденции в лепенето на плочки и оформянето на покритията на подовете и стените в помещенията все по-често се опират на избора на тежки и масивни облицовки. Интересът към този тип облицовъчен материал се дължи основно на визуалния ефект, който гарантират този тип облицовки.

С избора на естествен камък и плочи от мрамор, гнайс, оникс или гранит си осигуряваме натурален и нетрадиционен облик за помещението. С изкуствения камък пък можем да пресъздаваме всякакви форми и акцентни елементи. Широкоформатните и тежки облицовъчни плочи, от своя страна, гарантират усещане за лукс и естетическа издържаност. Общото при всички тях е, че изискват специално високоякостно и силно еластично лепило за тяхното сигурно фиксиране към основата.

marisan

Терафлекс® Gold – лепило за камък, широкоформатни плочки и тежки облицовки

Серията професионални лепила за плочки и керамика на Марисан предоставя комплексен отговор и на най-строгите изисквания. С течение на времето, в ролята си на едно от водещите решения, Терафлекс® Gold, се утвърждава като синоним за изпитано качество и сигурна надеждност. Благодарение на своите изпитани качества, продуктът печели доверието на пазара и стои в основата на редица изпълнени проекти в сферата на частното и обществено строителство.

marisan

Кратки характеристики:
– високоякостно лепило клас C2TE;
– силно еластично лепило;
– подходящ за тънкослойно и дебелослойно лепене;
– не се свлича;
– притежава удължено отворено време.

За лепене на:
– тежки скални облицовъчни материали като гранит, оникс, гнайс, варовик и др.;
– гранитогрес и широкоформатни плочи;
– естествен и изкуствен камък;
– клинкерни плочки.

Приложение:
– площи с вградено подово отопление;
– силно натоварени площи;
– критични и деформируеми основи;
– върху хидроизолационни покрития;
– върху циментови мазилки и замазки;
– гипсoкартон;
– стари керамични плочки и мозайки;
– силно натоварени основи и облицовки под постоянно напрежение;
– вътре и вън.

Надеждно лепило за камък и тежки облицовки.

Както професионалистите, така и любителите често прибягват до избора на тежки и широкоформатни облицовъчни материали, поради тяхната естетическа красота, усещане за провинциален дух или внушение за лукс, по-лесна поддръжка (по-малък брой фуги) и други.

Без значение дали става въпрос за гнайс, мрамор, гранитогрес, камък или други масивни материали, Терафлекс® Gold осигурява безкомпромисна якост на положеното покритие. Изпитаната надеждност на свръх якостното лепило и неговото универсално приложение позволяват сигурни резултати при полагане на порьозни облицовки като варовик или ниско водопоглъщащи като гранит.

marisan

За комфортна работа в бани и помещения и на открито

Интериорните и екстериорни площи налагат различни изисквания към характеристиките на лепилото, с което се полагат керамичните облицовки и покрития. На първо място, това са високата устойчивост на влага, издръжливостта на тежки климатични условия и резки температурни изменения.

Безкомпромисното удовлетворение на тези особености прави ТЕРАФЛЕКС® GOLD отлично средство за лепене на плочки и керамика върху почти всички видове основи, изложени на резки климатични промени, в т.ч. бани, балкони, тераси, покриви, цокли и други открити площи.

Гарантира стабилността на облицовката дори и при силно натоварени площи.

Най-фундаментално значимото свойство на едно лепило за плочки и керамика е способността му да гарантира стабилността на положената облицовка и нейната гарантирана издръжливост на структурни напрежения и вертикален натиск.

Изключително здравата връзка между основата и положеното покритие, постигана с Терафлекс® Gold, го прави подходящ за приложение при силно натоварени помещения като коридори, офиси, публични пространства, складове с тежки машини и оборудване и други.

Сигурно поведение при тънкослойно и дебелослойно лепене върху критични и деформируеми основи.

Нулевото плъзгане на лепилната смес, възможността за дебелослойно и тънкослойно лепене, удълженото отворено време и приложимостта при критични и деформируеми основи изкореняват нуждата от притеснения относно съвместимостта на Терафлекс® Gold с различните видове основи и техните особености.

Специфичните характеристики на продукта са гаранция за дълготрайни резултати при полагане на керамични облицовки върху площи с подово отопление, стари керамични и гранитогресни повърхности, гипсови и анхидратни замазки и други.

Перфектната комбинация на Терафлекс® Gold и системите за хидроизолиране под керамични облицовки на Марисан допълнително разширяват спектъра на приложение на продукта. Благодарение на това, сигурната защита и естетически издържаното изпълнение на влажните и мокри помещения става лесна и приятна задача.

marisan

Бялата разновидност на нашето професионално лепило за камък и тежки облицовки – Терафлекс® Gold Бял от своя страна,  позволява полагането на мрамор и всички видове прозрачни, полупрозрачни и светли мозаечни и стъклени плочки. Благодарение на факта, че лепилото не променя цвета на покрития от естествени камъни, се осигурява лесна възможност за придаване на автентично усещане и неповторим стил в дизайна на помещението.

Може да харесате още...