pixel

Термофлекс® релефна фасадна боя за защита на фасадата и креативни ефекти за интериора

Thermoflex

В днешно време, изпълнителите на проекти все по-често търсят решения, които да им помогнат да съчетават дълготрайна надеждност, експлоатационна сигурност и красив резултат с минимални усилия. Термофлекс® релефна фасадна боя се явява естественият отговор на всички тези изисквания. Свойствата на продукта позволяват баланс между възможността за ефектна декорация на интериори и фасади и тяхната дълготрайна защита от външни влияния.

Термофлекс® релефна фасадна боя – свежи идеи за интериора и фасадата

Продуктът представлява модерна декоративна ролкова мазилка, с изразена релефна структура за креативно оформление със завършващо покритие с красиви релефни ефекти, на открито и закрито.

Thermoflex

След нанасяне създава твърд, ненапукващ се слой, който лесно коригира леки неравности и фини пукнатини в повърхността. Предимствата на Термофлекс® релефна фасадна боя на кратко:
– Здраво и устойчиво покритие на напукване, натиск и механични въздействия;
– Отлична паропропускливост чрез отворена структура на финишния слой, позволяващ „дишането“ на стените;
– Висока устойчивост на атмосферни въздействия, промишлени газове, резки температурни промени и др.;
– Възможност за оформяне на различни структури според желанията на клиента и особеностите на проекта;
– Лесно коригиране на леки неравности и фини повърхностни напуквания;
– Ефектен външен вид в разнообразие от цветове за индивидуални и уникални повърхности;
– Особено лесно приложение, дори от непрофесионалисти;
– Предлага се в опаковки от 5 и 25 кг., осигурявайки гъвкавост при работа върху малки и големи площи.

Лесна декорация и забележителни ефекти

Термофлекс® релефна фасадна боя обединява всички предимства на структурните мазилки и релефни бои. Тя се явява перфектно решение за декориране и оформяне на ефектни покрития както по фасадите така и в интериора. Може да бъде използвана като декоративна ролкова мазилка, с изразена релефна структура или като продукт за по-разчупени релефни декорации.

Продуктът е разработен така, че да позволява разнообразни методи на работа. Релефът на покритието, може да бъде структуриран с помощта на валяк с едри пори или всякакви други видове декоративни валяци, бояджийски четки с твърд косъм, маламашки или други подходящи инструменти, в зависимост от търсения ефект. Предвид различния начин по който апликаторите работят с инструмента за оформяне на релефа, всяка повърхност придобива неповторим външен вид.

Продуктът позволява лесно и безпроблемно структуриране на финишен слой като се нанася лесно и безпроблемно. Така, всеки един, дори и любителите и хората без опит в довършителните работи, могат да се превърнат в „скулптури“ на стените в помещенията.

Термофлекс® релефна фасадна боя може да се използва както за защита на топлоизолационната система или други елементи по фасадата, така и за оформяне на акцентни стени в помещенията в дома.

С помощта на системата за тониране Energy in colors, боята може да бъде тонирана в над 2080 цвята. Вижте как ще изглежда и Вашата повърхност с Конфигуратор на цвят и структура от Марисан.

Универсална приложимост в интериора и екстериора

Боята е приложима е при всички видове минерални основи, включително бетон, минерални мазилки, циментови плоскости, гипсокартон, бои, стари и нови мазилки, хартиени тапети и др.

Термофлекс® релефна фасадна боя е често предпочитано решение при саниране на повърхности с множество фини пукнатини или за основи, нуждаещи се от леки корекции. Подходяща е за използване при външни и вътрешни условия тъй като устоява на всякакъв тип външни влияния, включително атмосферни, механични и др.

На продукта е поверена ролята да защитава интегрираните топлоизолационни системи Термофлекс® и Терапор®– водещи решения за повишаване енергийната ефективност на сградите в България.

Thermoflex

Боята е предпочитано решение и за защита и креативно оформяне на декоративни фасадни профили и акцентните елементи в екстериора на сградата.

Thermoflex

Дълготрайна устойчивост и надеждност на покритието

Покритието направено с Термофлекс® релефна фасадна боя е с висока устойчивост на атмосферни влияния, UV лъчи, температурни промени, промишлени газове и други.

Отличава се също така и с изключителна еластичност, позволяваща му да устоява на свивания и разширения в основата, механичен натиск и вибрации, предотвратявайки риска от образуване на пукнатини.

Релефната боя се характеризира и с много висока паропропускливост. Отворената ѝ структура позволява така нареченото „дишане” на фасадата. Така, парите се извеждат извън основата, спомагайки за съхраняване дълготрайната свежест на цветовете и изкоренявайки риска от зараждане на микроорганизми, а от там и образуване на петна или промени в цвета.

Термофлекс® релефна фасадна боя – за повърхности с индивидуален характер

Термофлекс® релефна фасадна боя е висококачествено модерно решение, създадено, за да позволи на всеки един, дори и хоби ентусиаста, да се превърне в дизайнер на своя проект.

Ниският разход на материал (от 0,5 до 1,0 кг/м²) и бързата скорост на работа, правят продукта много ефективен, а възможността за оформяне на различни релефи, го превръщат в мощен инструмент за реализация на всяко креативно хрумване.

Така, всеки един може да придаде индивидуално излъчване на повърхностите в интериора и екстериора и то с минимални усилия и бюджет.

Може да харесате още...