ThyssenKrupp изграждат нов интегриран химичен комплекс в Унгария

thyssenkrupp

MOL Group и ThyssenKrupp Industrial Solutions положиха основите на нов завод за производство на полиоли в унгарския град Tiszaújváros. MOL Group инвестира 1,2 милиард евро в проекта. Очаква се той да бъде пуснат в експлоатация през 2021 г. и да произвежда годишно около 200 000 т полиол.

Новият комплекс Tiszaújváros ще произвежда полиетерни полиоли, използвайки технологии от типа на HPPO процеса (пропиленов оксид от водороден прекис), разработен от ThyssenKrupp и Evonik. Полиолите, произведени в новия завод, потенциално ще бъдат използвани като химически прекурсор в много отрасли, включително полиуретановите изолации за сгради.

thyssenkrupp

„Този ​​инвестиционен проект ще направи MOL Group един от най-важните участници в химическата промишленост в региона, като MOL е единствената компания в Централна и Източна Европа, която контролира цялата верига на стойност от добива на суров нефт до производството на полиол“, заяви Zsolt Hernádi, председател и главен изпълнителен директор (изпълнителен директор) на MOL.