TechnoNicol откри завод за XPS изолация в Беларус

Belarus

TechnoNicol представи официално в Беларус първия си завод за производство на топлоизолационни панели от XPS.

Руската група строителни материали TechnoNicol Corporation официално откри съоръжението на стойност 12 милиона евро в Осиповичи, югоизточно от столицата на Беларус Минск. Предстои заводът да продава панелите си както на вътрешния, така и на европейския пазар.

Новата мощност на TechnoNicol има капацитет за производство на 360 000 м³ изолационни панели от полистирол, достатъчни да снабдяват както големите строителни проекти, така и мрежата от дребни търговци.

Този проект, довел до създаването на 30 нови работни места, е осмият до момента производствен блок за XPS, създаден от базираната в Рязан, Русия TechnoNicol.

Заводът е оборудван с модерни автоматизирани производствени линии, доставени от немската компания Berstorff GmbH. Тези линии позволяват на TechnoNicol бързо да променя производството на продуктите си и да произвежда широка гама от популярните продукти като XPS фасадни плоскости с фрезована повърхност и изолационни материали с дебелина от 10 до 500 мм, според компанията.

Първоначално по-голямата част от продукцията на съоръжението в Осиповичи, около 60%, ще бъде насочена към вътрешния пазар на Беларус, където годишното търсене днес се оценява на 230 000 м³. Останалата продукция ще бъде изнесена в Русия и Украйна, както и в страни от Прибалтика и Източна Европа.

Досега потребителите в Беларус разчитаха на вносна изолация XPS.

Вижте също...