Топлоизолационна система с европейско качество

Цялостната система за фасадна топлоизолация на Теразид ЕООД е сертифицирана по БДС, а този месец вече притежава и Европейско техническо одобрение (ETA). За момента това е единствената топлоизолационна система на български производител, която е изпитана и одобрена от независима европейска лаборатория, част от ЕОТА.

Европейската организация за технически одобрения (EOTA) се състои от одобряващи органи от държавите-членки, участващи в Споразумението за Европейското икономическо пространство, които са упълномощени да издават Европейски технически одобрения (European technical approval – ЕТA). EOTA работи в тясно сътрудничество с Европейската комисия, Европейската асоциация за свободна търговия, Европейския комитет по стандартизация, Европейските търговски асоциации и индустриални организации, които също присъстват и като наблюдатели на различните нива в ЕОТА.

Европейското техническо одобрение (ETA), за даден строителен продукт е положителна техническа оценка на годността му за определена употреба. Тя се издава въз основа на съответствието на този продукт с шестте съществени изисквания, както е посочено в „Директивата за строителните продукти” и конкретно за строително-монтажните работи, в които продуктът се използва.

Сертификатът се издава след множество изпитвания за устойчивост на системата и на отделните продукти при критични атмосферни условия – големи температурни разлики, висока влажност, UV лъчения и е гаранция за качественото не само на основните градивни елементи на системата, но и за цветовете на финишните фасадни мазилки.

Всеки строителен продукт, притежаващ ETA и отговарящ на условията за съответствие с разпоредбите, може да носи маркировката „CE” и може да бъде пуснат на пазара във всяка една от тези страни членки на Европейското икономическо пространство.

Ето и кои са продуктите, част от сертифицираната от ЕОТА фасадна топлоизолационна система Теразид:

Лепило и шпакловка за топлоизолационни плоскости Термозид – висококачествена лепилно-шпакловъчна смес с добавени фибри. Осигурява сигурно залепване на топлоизолационните плоскости „на гребен” или „на топки” в зависимост от основата. Добре изпълнената армирана шпакловка с „Термозид” гарантира механична защита на топлоизолационния слой и е идеална основа за финишниата фасадна мазилка.

Топлоизолационни плоскости (EPS-F) – експандиран полистирол с контролирана едрина на зърната, подходящ за топлоизолиране на фасади. Притежава отлични топлоизолационни качества, точни размери и устойчивост на стареене.

Теразид ЕООД разполага със собствена база за производство на EPS, което гарантира контролирано и постоянно високо качество на продукта. Това позволява и голямо разнообразие в предлаганите дебелини на изолационния материал.

Пластмасови дюбели за механично закрепване на топлоизолационни плоскости при дюбелиране в бетон, газобетон и тухлени стени с отлично качество. Предлагат се в различни дължини според дебелината на изолационните плоскости.

Армировъчна фибромрежа от водещия европейски производител Vertex за армиране на шпакловъчния слой при шпакловане на топлоизолационни плоскости.

Усилващи ъглови профили за допълнително усилване и предпазване на външни ъгли на сгради при изпълнение на топлоизолационни работи.

Универсален грунд за мазилки Теразид G-33 – висококачествен проникващ грунд, който създава бял филм след изсъхване. Запазва възможността за “дишане” на стената, осигурява водонепропускливост и подобрява сцеплението при полагане на декоративни мазилки.

Сертифицираната от ЕОТА топлоизолационна система на „Теразид” може да бъде завършена с всяка една от предлаганите декоративни фасадни мазилки. Мазилките се предлагат в голямо разнообразие от цветове с гарантирана устойчивост на UV лъчи и възможност за избор между 8 вида структури и едрини.

Полимерна мазилка Декорит – мазилката създава бяла или цветна водоустойчива грапава повърхност с гарантирана паропропускливост, устойчивост на измиване, студоустойчивост. Заслужено наричана “най-продаван продукт”.

Силикатна мазилка Силикат – фасадна мазилка на база течен алкален силикат, който позволява по-голямо отворено време за работа през горещите летни дни. Притежава отлична водоустойчивост и много добра паропропускливост.

Силиконова мазилка Сиколит – фасадна мазилка на база силиконова смола, която й придава отлични паропропускливи качества. Наред с това мазилката е с много добри влагоустойчиви характеристики, които я правят изключително подходяща за използване в райони с висока влажност, каквито са крайморските.

Наномазилка Наномакс – готова за работа пастообразна мазилка, разработена с най-модерните технологии. притежава изключително високи водоотблъскващи свойства и паропропускливост. Повърхностният нанослой дава на мазилката много висока здравина и устойчивост на механични наранявания.

Притежава свойството да се „самопочиства”. Наночастиците по повърхността не позволяват на разпространените замърсители в околната среда да се задържат или да проникнат дълбоко в структурата на мазилката, като след това те лесно биват отмити от дъждовете или отнесени от вятъра.

Повече информация, както и ценни съвети за начина на полагане на топлоизолационната система на „Теразид” може да намерите на www.terazid.com или в специализираната брошура.