Тракон България представя Status Silicone Granule Plaster

Силиконова декоративна фасадна мазилка с фотокаталитичен ефект.

Thrakon допълни широката си гама фасадни декоративни покрития с новата мазилка Status Silicone Granule Plaster – силиконова фасадна декоративна мазилка с фотокаталитична функция и самопочистващ ефект. Status Silicone Granule Plaster е UV-устойчива мазилка, с фибри, със специална формула Premium Tech, осигуряваща висока хидрофобност, еластичност, паропропускливост и  отлична адхезия към основата, предпазваща от напукване и отлепване.

Status Silicone Granule Plaster притежава свойството да се самопочиства, като наночастиците по повърхността на мазилката не позволяват на разпространените фини замърсители в околната среда да се задържат или да проникват дълбоко в структурата ѝ.

В новата формула Premium Tech е вложен фотокатализатор (титаниев диоксид), който при излагане на дневна светлина (UV-лъчи) и влага, стартира процес на фотокатализа върху повърхността на мазилката. Титаниевият диоксид активира молекулите на кислорода от въздуха и попадналите там фин прах и органични вещества се разграждат. Те се отделят и отвяват при движението на въздуха или се разтварят и отмиват от дъждовете. Така на практика остават много малко замърсители в структурата на мазилката.

Повърхностният слой дава на мазилката много висока здравина и устойчивост на механични натоварвания. Мазилката е подходяща за вътрешна и външна употреба както при ново строителство (върху топлоизолационни системи, хастарни мазилки и др.), така и при реновации на съществуващи и компрометирани фасади.

Status Silicone Granule Plaster може да се полага върху всички обичайни минерални основи в строителството като циментови мазилки, шпакловки и други.

Цвят – бял и тониране в над 800 цвята по цветови каталози Thrakon – Status.

Подготовка на основата и работа с продукта:
– Основата трябва да се почисти много добре от прах, мазни петна и други свободни елементи, които намаляват адхезията;
– Големи грапавини и неравности по основата следва да се загладят преди грундирането и полагането на мазилката;
– Основата, върху която ще се полага мазилката се грундира с грунд Status Silicone Special Primer;
– Мазилката се разбърква добре до получаване на хомогенна смес. Полага се с маламашка от неръждаема стомана, след което се структурира и поправя (до 5 – 15 мин. след нанасяне, в зависимост от климатичните условия) с пластмасова пердашка до постигане на желаната структура.

Практически съвети:
– Мазилката не трябва да се полага върху мокри и влажни повърхности;
– Съседните повърхности трябва да бъдат добре защитени. Ако върху тях попаднат пръски мазилка, трябва веднага да се измият с вода;
– За да се избегнат опетнявания и промяна на цвета на мазилката и за постигане на хомогенна структура, нанасянето на мазилката не трябва да се извършва при пряко слънчево греене, при особено високи температури на въздуха, мъгла, висока влажност и при силен вятър. Мазилката се полага при температури не по-ниски от +5˚C;
– Време за съхнене:  24 ч. при температура на въздуха > +25°C (влажност 60%). При висока влажност, мъгла и дъжд времето за съхнене се удължава;
– При нормални условия продуктът не се разрежда. При продължително съхранение или при високи температури по време на полагане, може да се добави 0,250 l. вода на кофа от 25 kg.

За контакти и повече информация – Тракон България.

Вижте също...