pixel

Тухла с изключителна топлоизолация

Ziegelwerk Bellenberg

С тухлите MZ65 заводът в Беленберг прави стъпка напред.

Много строители залагат на дървото като строителен материал. Но масивните къщи имат и много предимства – например U-стойността, т.е. коефициентът на топлопреминаване при тях е с максимална стойност до 0,13 W/(m²K). Затова тухлите от тухларната в Беленберг са подходящ избор за еднофамилни и двуфамилни къщи.

Премиум тухлата постига тези стойности благодарение на интегрираните изолационни подложки от естествена минерална вата. Освен това масивните тухли осигуряват капацитет за съхранение на топлина до 270 kJ/(m²K). Това има положителен ефект върху температурата в помещенията през лятото, тъй като  акумулираната през деня топлината бавно се освобождава отново през хладната нощ.

Чрез адаптиране на тухлата към ръбовете на ъглите и прозоречните отвори тя става още по-икономична. Това е така, защото допълнителните тухли предлагат допълнителна сигурност и се монтират лесно. Освен това сте оптимално защитени от взломаджии с клас на устойчивост RC 3.

Защитата от пожар е гарантирана с клас на пожароустойчивост F90-A / REI-M90. С товароносимост от fK2,2 MN/m², тухлата е оптимално проектирана за модерни и отворени етажни планове.

Ziegelwerk Bellenberg

Устойчив строителен материал

MZ65 е устойчива и по този начин подпомага проектирането на сгради за здравословен живот. Освен това тя е сертифицирана от Екоинститут (Кьолн) с етикета “Екоинститут”, след като е преминала през редица екологични тестове.

Цялата информация за устойчивостта на тухлата е записана в Декларацията за околната среда на продукта (EPD) от Института за строителство и околна среда (Берлин).

Снимки: Ziegelwerk Bellenberg

Може да харесате още...

Izolacii.eu