pixel

Уолтопия ООД получи сертификат за инвеститор клас А в областта на високите технологии и иновациите

Уолтопия

Заместник-министърът на икономиката и енергетиката Красин Димитров връчи сертификат за инвеститор клас А в  областта на високите технологии и иновациите на „Уолтопия“ ООД за изграждането на Научно-изследователски и развоен център – част от COLLIDER ACTIVITY CENTER “.

Това е един от първите проекти, които ще бъдат реализирани на площадката на „София Тех Парк“. Инвестицията е в размер на 7,22 млн. лв. и се очаква да бъдат разкрити 37 нови работни места.

Изпълнителният директор на „София Тех Парк“ Елица Панайотова съобщи, че технопаркът си сътрудничи със Софийския университет, Техническия университет, Българска академия на науките и бизнеса. С клъстерите Телекомуникации и Микроелектроника и индустриални електронни системи вече са подписани договори за партньорство, допълни Панайотова.

Заедно с настоящия сертификат, издадените през 2013 г. сертификати по реда на Закона за насърчаване на инвестициите са общо 12 на брой. Проектите по тях предвиждат инвестиции в размер на 60 млн. лв., както и създаване на повече от 720 работни места, информират от МИЕ. 

Eкип от България и Холандия спечели конкурса за COLLIDER ACTIVITY CENTER в средата на март. Конкурсът беше организиран от „Уолтопия“, а проектът на Mars Architects & Intoarch ще бъде реализиран близо до станцията на метрото в „Младост 3“ в столицата.

Collider Activity Center ще е място, което обединява активните хора на столицата и им предлага варианти за спорт и отдих наред с разнообразие от културни събития и възможности за нетуъркинг. Класическо катерене, боулдър катерене, първия градски high ropes course, фитнес център, басейн, зали за танци, бойни спортове, йога, аеробни занимания – това е само малка част от всичко, с което Collider Activity Center ще привлича активните хора. Центърът ще има и 20 000 кв.м. обособен парк за разходки и джогинг, SPA център за отдих, бар за срещи с приятели.

 

Уолтопия

Може да харесате още...