pixel

Уплътнете здраво бетонните фуги

Franken Systems

С шпакловката и сместа за моделиране Frankosil Speedfix и течната пластмаса Frankosil 1K Plus, компанията Franken Systems предлага силна комбинация, която трябва да гарантира, че мазето ще остане сухо.

Изглажда, запълва и затваря: Franken Systems разработва Frankosil Speedfix за изравняване на неравни и повредени зони. Но запълващата и моделираща смес е също толкова подходяща за затваряне на фуги между сглобяеми компоненти от водонепропусклив бетон. Водонепропускливите бетонни елементи се използват в мазета за изолация срещу подпочвени и просмукващи се води. Тази система не изисква допълнителна ограждаща хидроизолация. Единственото изключение е, че фугите, свръзките и други пробиви, като например отвори за анкери, трябва да бъдат уплътнени. Frankosil Speedfix затваря празнините и може да бъде покрит отново с Frankosil 1K Plus в прясно състояние.

Franken Systems

Системата Frankosil може да се използва за уплътняване на работни и номинални фуги на водоустойчиви компоненти до максимално водно налягане от 1 бар (10 метра воден стълб). Frankosil Speedfix се втвърдява бързо, реагира на влагата, еластичен е и е алкалоустойчив.

Двукомпонентната изравнителна смес на базата на полиуретан-хибрид (SMP) се втвърдява независимо от дебелината на слоя – може да бъде с дебелина 1 мм или 30 мм. Времето за обработка е само около 20 минути, след 45 минути сместа вече е устойчива на дъжд и може да се обработва отново след час. Друго предимство: както всички продукти на Franken Systems, Frankosil Speedfix е устойчив и не съдържа разтворители и пластификатори.

Снимки: Franken Systems

Може да харесате още...

Izolacii.eu