pixel

Уплътняване и изолация на покриви с EPDM гумени мембрани на Soudal

soudal

Етилен пропилен диеновият мономер или EPDM е покривен продукт с гумена мембрана, чийто монтаж се извършва с лепило. EPDM покритието се характеризира с отлична водоустойчивост както към прясна, така и към солена вода. То също така притежава изключителна UV резистентност, което го прави търсен материал при изолацията на покриви. Лентите обичайно се предлагат с ширина от 20 см до 80 см, което освен че прави физическото покриване на покрива бързо, също така намалява броя на шевовете и оттам шанса вода да проникне под покривната изолация. Професионалната гама на Soudal включва:

soudal epdmEPDM мембрана

Soudal EPDM Membrane – много устойчива на накъсване, еластична, битумно съвместима въздухо- и водонепропусклива мембрана, изработена от EPDM гума. Притежава добра UV и температурна устойчивост, както и добра поносимост на климатични промени. Отговаря на стандарт EN13984. Лентата намира приложения за водо- и въздухоизолиране на: връзки, основи, прозоречни и връзки на врати, външни масивни стени, фасади с вентилация и др. Предлага се във варианти с дебелина 0,8 см-1,2 см, ширина до 30 см и дължина на лентите от 20 м.

fix soudalSoudal EPDM Membrane Fix

Soudal EPDM Membrane Fix – много устойчива на накъсване, еластична, битумно съвместима, въздухо- и водонепропусклива мембрана, изработена от EPDM гума. Тя е снабдена със самозалепваща се битулна лента за директно залепване върху фасадни елементи. Притежава добра UV и температурна устойчивост, както и добра поносимост на климатични промени. Отговаря на стандарт EN13984. Лентата намира приложения за водо- и въздухоизолиране на: прозоречни връзки, връзки на врати, външни и вътрешни листа (преди нанасянето на изолацията на фасадата), външни вентилирани фасади и други.

EPDM уплътнител

epdm soudal

Уплътнителят EPDM е висококачествен, неутрален, еластичен, еднокомпонентен уплътнител за фуги на основата на бързосъхнещи силикони. Лесен за нанасяне, UV-устойчив, постоянно еластичен след втвърдяване. Ниско модулен. Притежава много добри залепващи качества към много материали. Използва се за залепване на EPDM върху EPDM, залепване на бетон върху EPDM, залепване на покривни EPDM ръбове срещу тухлите, монтаж на EPDM плочи около прозорците.

За повече информация – Судал.

За Soudal

Soudal е най-големият независим европейски производител на уплътнители, лепила и полиуретанови пени за професионални и хоби потребители в Европа. Групата притежава 20 завода на 5 континента и за нея работят над 3200 служители. Soudal е 100% белгийска семейна компания, ръководена от своя основател г-н Вик Сверц, който я превръща в международен играч и експерт в строителните химически продукти. Продължителните инвестиции в R&D, дългосрочната визия за иновации и адаптация към местните изисквания на пазара допринасят за изключителното представяне на Soudal.

Може да харесате още...