pixel

Уплътняване на компоненти в контакт със земята

Влагата, проникваща странично през почвата в строителната конструкция, може да доведе до различни видове повреди като обезцветяване, лющене на боя и мазилка или поява на плесен. Те се причиняват от влага в почвата, просмукващи се или подпочвени води. Isotec разработи многослойно външно уплътнение за възстановяване на повреди от влага и плесени, както и за повърхностно уплътняване на компоненти, които са в контакт със земята.

При ремонт повредената зидария първо се открива и почиства; след това преходът към фундамента се закръглява с фаска и се полага специална уплътняваща мазилка. Така се гарантира оптимално прилепване и това, че следващият уплътняващ слой може да бъде нанесен с еднаква дебелина. Във втората стъпка се нанася пластмасово модифицирано битумно дебело покритие (Isotec-VAS), поставя се тъканна вложка и се изравнява с допълнителен слой битум. Общата дебелина на уплътняващия слой е най-малко 4 mm. След като изсъхне напълно, се прикрепват устойчиви на налягане топлоизолационни панели. В допълнение към функцията си за топлинна защит, те трябва да предпазват изолацията от повреди, когато почвата се запълни.

Групата Isotec е обединение от 80 компании, специализирани в услуги в областта на хоризонталните бариери, външно и вътрешно уплътняване, инжектиране на пукнатини, санираща мазилка, отстраняване на повреди от плесени, вътрешна изолация и сушилни системи.

Може да харесате още...

Izolacii.eu