pixel

URSA възстанови производството на XPS в Италия

Ursa Uralita

След пагубното земетресение, което през 2012 г. унищожи завода, в края на 2014 г. производството на екструдиран полистирен (XPS) е възстановено.

Заводът на компанията URSA за производство на екструдиран полистирен URSA XPS в Бондено, Италия, рестартира дейността си след извършени задълбочени строителни дейности, в резултат на мощното земетресение, което разтърси провинция Ферара на 20 май 2012 година.

Компанията изпълни намерението си да възстанови завода и да поднови производството възможно най-скоро и да поддържа отношенията си със социалната и икономическа общност на Ферара, въпреки сериозната криза и стагнацията, които през последните години царят в цялата строителна индустрия URSA получи подкрепата и на местните и регионални власти.

Ursa Italy

Както при полагането на първия камък каза председателят на Uralita Хавиер Сератоса заводът в Бондено е модел за компанията URSA от гледна точка на „висока квалификация на служителите и тяхната отдаденост на проекта.“ Симон Марескоти, който водеше възстановяването, обобщи дейността през последните няколко месеца: „След получаване на разрешение за реконструкция на завода и осигуряването на необходимите средства строителните работи са извършени в най-кратки срокове, тъй като ние сме наясно с важността на италианския пазар за нас и нашия интерес към него.“

URSA от самото начало на процеса и по време на периода на възстановяване на производството запази спомена за скъпия ни колега Тарик Ноуча, който загина при трагичния инцидент. В завода е поставена негова паметна плоча.

Възстановителните дейности са извършени за рекордно кратко време. Новите производствени мощности, разположени на площ от 50 000 кв. м, се отличават със солидно строителството с висока степен на устойчивост на земетръс, индустриализация и технологичен напредък.

URSA XPS

Заводът в Бондено е специализиран в производство на екструдиран полистирен, който като изолационен материал осигурява оптимална топлоизолация, отлични механични свойства и удобство при престой на строителни обекти.

 

Може да харесате още...