pixel

Усъвършенствана покривна хидроизолация за летището в Катар

BMI Group

Новото международно летище Хамад в Катар вижда 24 милиона пътници, преминаващи през вратите му всяка година, и приема непрекъснато нарастващ флот от самолети, включително най-новия A380. Амбициозното преустройство на бившето международно летище в Доха започна през 2014 г. с елегантно проектирани сгради, които отразяват местоположението на морския бряг.

От съществено значение за проекта е да се осигури надеждна защита, устойчива на атмосферни влияния, не само за терминала Емири с конструкция на платноход, за вълнообразния пътнически терминал и хангара за поддръжка на самолети, но и за пътуващите през тунела, който свързва летището с града.

BMI Group

Решението

Работейки в тясно сътрудничество с Bechtel и EPCM, BMI Group разработва индивидуални решения за всяка отделна структура. Покривите с необичайна форма с площ 80 000 кв. м са хидроизолирани с помощта на надеждните системи BMI Siplast Paradiene и Parafor. Защитната мембрана от сиво алуминиево фолио BMI Siplast Paradial S допълнително повишава естетическата привлекателност на терминала Емири. Пътният тунел с дълбочина 12 метра се намира само на 200 метра от брега и компанията избира геомембраната BMI Siplast Teranap 431 TP, за да осигури голяма здравина и издръжливост, необходими за такъв ключов инфраструктурен проект. Това двуслойно битумно съединение с висока еластичност е с доказани качества при подземни работи в условията на Близкия изток и е използвано за покриване на площ от около 100 000 квадратни метра. Мостовете и рампите са обработени с еластомерна еднослойна битумна система BMI Siplast Parafor Ponts и грунд – общо около 40 000 квадратни метра защитно, силно устойчиво покритие.

Резултатите

Сега новото международно летище Хамад е един от най-големите транспортни центрове в региона на Персийския залив, който посреща пътници от цял свят и помага за пренасянето на 750 000 тона товари всяка година.

Експертният опит на BMI Group в областта на комплексното строителство и сложните покривни конструкции доказва, че трайни решения могат да бъдат намерени от един източник.

Снимки: BMI Group

Може да харесате още...

Izolacii.eu