pixel

Устойчива дървесна „змийска къща“ се увива по дърветата в Португалия

„Дървесна змийска къща“ – дело на от „RA Architectural and Design Studio“ – е най-новата хрумка на креативните дизайнери по света, посветили внимание на идеята за дървесните къщи. Намира се в природния парк Педрас Салгадас парк в северната част на Португалия и ваъщност е двойка къщи, които – подобно на змия – се увиват около върховете на дърветата, за да предложат семпло и вълнуващо настаняване.

Изработени най-вече от естествени и дървени материали, двете дървесни „змийски къщи“ са изградени от предварително изготвени компоненти, транспортирани с камион до гората. И двете жилища разполагат с входове, които наподобяват дълъг дървен мост, който се простира от нивото на земята. Централното ядро на всяка къща „седи“ сред върховете на дърветата и се опира на три стоманени греди, които са позиционирани във формация „статив“ – решение, което би трябвало да означава слабо въздействие върху терена. Дървените елементи на къщите им помагат да се сливат безпроблемно със заобикалящата среда.
 

Интериорът и на двете дървесни къщички предлага открита жилищна площ. Всяка е оборудвана с кухненски бокс, баня с тоалетна, хол и високо двойно легло. Леглото е централно разположено под голям оберлихт – най-вероятно за да могат гостите да се любуват на звездите вечер. Дървесната змийска къща може да се похвали още с подсилена изолация, слънчеви панели, енергоспестяващо LED осветление и система за сива вода.

greentech.bg

Може да харесате още...