pixel

Вълнообразен битумен покривен лист Onduline Easyfix® с лесен монтаж от Ондулин

Onduline

Почти 80 години френската фирма Ондулин предлага оригинални и практични решения за покриване както на класически, така и на авангардни като стил и техническо изпълнение покриви. С широка гама покривни решения и хидроизолации, Ондулин може да задоволи нуждите на всеки клиент – архитекти, строители и най-вече на крайните потребители.

Най-дълго произвежданият материал са листовете Onduline® – от тях е започнало развитието на фирмата. Създаден през 1944 г. от г-н Гастон Громие – основателят на фирмата, това е и първият вълнообразен покривен материал на битумна основа. Onduline® е с универсално приложение – при жилищни и селскостопански сгради, навеси, козирки, веранди, зимни гардини и т.н. През годините листовете Onduline® са доказали своите качества при всякакви климатични условия – от екватора до полюсите, в над 120 страни по света.

Бързият и лесен монтаж е основно предимство на вълнообразите листове  Onduline®. Монтажът може да се извърши от всеки, като за това са необходими  само чук, трион, канап и специалните гвоздеи Onduline®. За да отговори на изискванията на клиентите си, Ондулин постоянно усъвършенства производството си, а отскоро предлага вълнообразните покривни листове Onduline Easyfix® – перфектен материал за приложение „Направи си сам“, подходящ за изграждане на покриви на временни постройки.  

Благодарение на новия си дизайн и привлекателните ярки цветове, Onduline Easyfix® са идеалното решение, с което да покриете по естетичен и лесен начин градинския навес, навес за дърва, за отворен паркинг, малка дървена къща, гараж, къща за игра или беседки. Те са идеалното решение за покриване на всякакви градински постройки и сгради за свободното време. Покрив, който може да направите лесно и изцяло сами.

Onduline

Предимства

Нов лист с уникален профил
Благодарение на модерния профил и ярките цветове покривът изглежда оригинално, като се вписва в градската среда.

Интуитивен монтаж, благодарение на линиите за застъпване
Не се изискват специални умения и всеки би могъл да се справи с монтажа сам, с помощта на приятели или със семейството си! Монтажът е лесен благодарение на двете изпъкнали ивици за застъпване и на плоските участъци, в които може да се стъпва по време на работа.

Максимална водоплътност (технология Onduline Sealsmart®)
Покривът с Onduline Easyfix® няма да протече, защото листовете се произвеждат по технологията Onduline Sealsmart® – композитният материал се уплътнява веднага след монтажа около всеки гвоздей. Допълнителна водонепропусклива бариера са двете изпъкнали ивици за застъпване.

20 % по-малко заковаване – 15 бр. гвоздеи/ лист

За всякакъв вид временни постройки
Листовете Onduline Easyfix® са решение за привлекателни, дълготрайни и оцветени в ярки цветове покриви за всякакъв вид временни постройки.

Гаранция 10 години за водоплътност
С Onduline Easyfix® можете да направите покрива бързо и лесно и да се гордеете с него!

Onduline Easyfix® е подходящо решение за всякакви покриви в градината.

Onduline

Вълнообразните листове Onduline Easyfix® са гъвкави и са подходящи за всякакви покриви (нови или за реновиране на стари) на временни постройки, като градински навеси, навеси за дърва, за отворен паркинг, малки дървени къща, гаражи, къщи за игра или беседки.

Onduline

Технически характеристики:
– дължина: 200 см;
– широчина: 81 см;
– дебелина: 2,6 мм;
– профил: 6 вълни – 5 плоски участъка;
– височина на вълната: 3,8 мм;
– покривна площ 1 лист: 1,62 м²;
– ефективна покривна площ: 1,34 м²;
– брой листове за м2: 0,746 бр.;
– тегло на лист: 4,5 кг;
– тегло за м2: 3,36 кг

Onduline Easyfix® – инструкции за монтаж

Onduline Easyfix® се монтира интуитивно: без конкретни умения можете направите всичко сами и да се гордеете с работата си!

Монтажът на листовете Onduline Easyfix® се извършва в няколко лесни стъпки.

Onduline

Започнете полагането на листовете Onduline Easyfix® от стрехата към билото, като максималното конзолно издаване на листовете при стрехата е 7 см. Основата на покрива може да е плътна дъсчена обшивка (препоръчително) или върху дървена скара (разстоянието между столиците трябва да е 37 см ).

Onduline

Листовете се редят срещу преобладаващата посока на вятъра. През ред се започва с половин лист, отрязан по дължина, за да се получи разместване на надлъжните фуги. Водоплътността на челното застъпване се осигурява от двете изпъкнали линии.

Onduline

Трябва да се използват минимум 15 броя гвоздеи за заковаване на един лист Onduline Easyfix®. Заковаването винаги е във високата част на вълните по реда, който е показан на схемите. Последната вълна се заковава след като се покрие със следващия лист.

Onduline

Закрепването на билните елементи започва от противоположния на преобладаващия вятър край, като се застъпват 12 см. Коват се на всяка вълна, като се използва канап за подравняване.

Onduline Easyfix® е пореден пример за новаторството в Ондулин и потвърждение на мотото на компанията – лесно, надеждно, отговорно!

За повече информация – Onduline.

Може да харесате още...