pixel

Външна дървена облицовка, съобразена с климата и природата

Parlex Prodema

Външната дървена облицовка Naturclad-W е материал, разработен от Parlex Prodema за външна употреба при вентилируеми фасади, извити фасади и щори.

С различните си покрития, монтажни системи и възможности за форматиране Naturclad-W е изключително гъвкава и подходяща за проекти, които изискват уникални фасадни елементи. Материалът обгръща архитектурата в стабилно и здраво покритие с естествен вид, в хармония със заобикалящата го среда.

Състав на панела

Naturclad-W е панел от ламиниран дървен материал с висока плътност. Произведени от крафт хартия, обработена с термореактивни смоли, пресована под високо налягане и температура и завършена с естествени дървени фурнири, изключително устойчиви на UV лъчи и атмосферни влияния. Naturclad-W има специално покритие Everlook®, което значително увеличава живота на панела, подобрявайки устойчивостта на UV лъчите и стабилността на цвета.

Монтаж като вентилирана фасада

Това е биоклиматично архитектурно решение, което взема предвид околните климатични и природни условия, за да се сведе до минимум въздействието върху околната среда. Основното му предимство е енергийната ефективност. В допълнение към осигуряването на топлоизолация, то намалява разсейването на топлината през студените месеци и поглъщането на топлина през по-топлите месеци, което води до значително подобрение на комфорта. Тези предимства, съчетани с изискан и привлекателен външен вид, правят вентилируемата фасада идеалната система за реновиране на сгради.

Parlex Prodema

Пропускливост

Движещият се въздух дифузира водната пара отвътре навън и улеснява „дишането“ на фасадата, предотвратявайки образуването на конденз зад панелите и проникването на дъждовна вода в строителната конструкция.

Топлоизолация

Носещата конструкция е изолирана от външната конструкция, което елиминира топлинните мостове. По този начин се намаляват температурните колебания в сградата, което води до икономия на енергия.

Слънцезащита

Топлинният комфорт се подобрява, като се предотвратява прегряването през лятото, тъй като фасадата “диша”. Това намалява количеството топлинна енергия, което достига до вътрешността на сградата. Вътрешната структура е защитена от пряко нагряване и от въздействието на външни фактори.

Акустична защита

Тъй като това е комбинирана система със слоеве, се постига и абсорбиране на шума.

Снимки: Parlex Prodema

Може да харесате още...

Izolacii.eu