pixel

Външната топлоизолационна система Multipor получи Българско техническо одобрение

В края на 2012 г. „КСЕЛА България” получи Българско техническо одобрение  за своята иновационна топлоизолационната система Multipor. Техническото одобрение се отнася за приложението на  плочите  Multipor за външна топлоизолация на стени.
Multipor е немска технология за изолация, която включва шест задължителни компонента: минерални топлоизолационни плочи Multipor, лек разтвор Multipor, който се използва като лепило и основна мазилка, армираща мрежа, дюбели за закрепване, грундиращо покритие и финишна мазилка. Основният продукт от системата са минералните топлоизолационни плочи Multipor, които предлагат уникално съчетание от свойства:  материалът е твърд, минерален, негорим (не отделя вредни газове), дишащ, с отлични топлоизолационни качества и не променя свойствата си с течение на времето.
Топлоизолационната технология Multipor е предназначена за изпълнение на външна изолация на фасадни стени, изградени от зидария (тухли, блокчета) или бетон с клас по реакция на огън А1. Приложима е за нови и съществуващи сгради.
Производството на минералните плочи Multipor стартира в завода на КСЕЛА в гр. Добрич през м. септември миналата година. Поради уникалното си съчетание от свойства минералните топлоизолационни плочи Multipor освен за външна изолация са подходящи и за вътрешна изолация на стени и тавани, както и изолация на стоманобетонни елементи.

Производителят на Multipor, „КСЕЛА България”, наскоро стана член БАИС (Българска асоциация за изолации в строителството). Системата Multipor е вече одобрена за участие в програмата за енергийна ефективност REECL. Тя предоставя на домакинства или сдружения на собственици от цялата страна възможност да се възползват от предимствата на енергийната ефективност и да получат целеви кредити. Кредитополучателите по програмата имат право да ползват и безвъзмездна финансова помощ.

Може да харесате още...