pixel

Висок стандарт с гипскартонени плоскости Sonicboard тип D13 12,5 mm

Sonicboard

Какво правят съседите? Чува се музика, деца, миене на чинии, лаене на куче, парти, шумен телевизор, ритане на топка… Понякога всяко дърпане на стол, токчета или пускане на вода може да доведе до неприятно шумово натоварване.

Трудно се прави основен ремонт, а изграждането на звукоизолация върху съществуващите стени допълнително стеснява пространството.

Кнауф предлага по-лесно и ефективно решение. Благодарение на иновациите в сухото строителство вече е възможно ограничаването на нежелани шумове чрез специална гипскартонена плоскост. Много по-лесно и бързо можете да намалите външните шумове, без да се налага цялостен ремонт и по-голяма дебелина на стените.

Представяме Ви Кнауф продукта Sonicboard – висок клас гипскартонена плоскост с високи звукоизолационни характеристики за ограничаване на нежеланите шумове. Специалната плоскост Sonicboard Ви предлага звукоизолация с до +3 dB в сравнение със стандартните плоскости.

Sonicboard

Knauf Sonicboard е гипсова плоскост тип D13, която се използва във всички вътрешни системи за сухо строителство, за икономичното постигане на повишена звукова защита.

Гипскартонената плоскост Sonicboard се използва при изисквания за повишена защита от шум между две жилищни помещения, между различни канцеларии и офиси, учебни зали и аудитории и други помещения с различно предназначение.

Характеристики:
– специалната гипскартонена плоскост на Кнауф Sonicboard тип D13 е с дебелина 12,5 mm, а благодарение на увеличаната ѝ плътност плоскостта е подходяща за звукоизолация на вътрешни стени и таван;
– Sonicboard тип D13 има по-добра звукоизолация, с до + 3 dB повече от стандартните плоскости;
– негорима плоскост;
– гипскартонената плоскост не съдържа вредни за здравето вещества;
– лесна е за обработка и е предпочитана сред останалите плоскости за звукоизолация;
– съответства на БДС EN 520;
– размери: 2000х1200х12,5 мм.

Sonicboard

Области на приложение:
– за стена и таван;
вътрешно приложение;
– облицовка на стена и таван на конструкция в подпокривни пространства, окачен таван под основен таван или гредоред;
– облицовка на неносещи вътрешни стени;
– суха мазилка върху бетон, стара мазилка или порест бетон с използване на гипсово лепило Knauf Perlfix и предварително грундиране;
– като предстенна обшивка за изравняване;
– като предстенна обшивка за допълнителна топло- респ. звукоизолация;
– като предстенна обшивка за скриване на тръби;
– в различни стени за звукоизолация.

Възможно е да бъде приложена в следните системи:
– за преградни стени;
– за покривни наклони;
– за изолация на стени;
– за окачени тавани;
– за обшивки на инсталации и тръби.

Референтен обект – еднофамилна къща във Велико Търново

Sonicboard

Еднофамилната къща е с площ 120 кв.м. и се намира във Велико Търново. Стените на къщата са изпълнени с плоскости Sonicboard за по-добра изолация между отделните помещения. Благодарение на специалната плоскост собствениците на къщата ще се радват на спокойствие и уединение във всяка стая.

Разгледайте всички специални плоскости на Кнауф тук.
Още референтни обекти, изпълнени с Кнауф продукти и системи – тук.

Може да харесате още...