pixel

Knauf Diamant – отговаря на предизвикателствата

knauf

Многофункционалните гипсови плоскости Knauf Diamant могат да отговорят на всякакви предизвикателства в сухото строителство:
– Diamant за висока механична устойчивост;
– Diamant за звукоизолация;
– Diamant за противопожарна защита;
– Diamant за влажни помещения.

Knauf Diamant е удобна гипскартонена плоскост тип DFH2IR, която можете да използвате навсякъде – от мазето до тавана. Плоскостта се състои от специално импрегнирано гипсово ядро и висококачествена картонена обвивка. Твърдата гипсова сърцевина я прави изключително стабилна и устойчива. Когато се използват дюбели за кухини, плочата може да поеме до 5 кг по-голямо натоварване от стандартните гипсови плоскости.

Knauf Diamant отговаря и на високите изисквания за звукоизолация и пожарозащита. Изолира шума от съседните помещения и осигурява максимална огнеустойчивост в случай на пожар. Тъй като е импрегнирана, тя може да се използва дори в домашни влажни помещения като кухни и бани.

knauf

Knauf Diamant приложения и системи

С гипскартонените плоскости Knauf Diamant може да се получи отличен резултат за различни приложения в сухото строителство:
– Knauf Diamant стени с конструкция от метални щендери;
– носещи стени с дървена конструкция;
– като стенна облицовка за допълнителна звукоизолация или топлоизолация;
– система “стая в стая” Knauf Cubo;
– техника на сигурността: трезорни стени WK2/WK3.

4 в 1: Knauf Diamant за всички изисквания

Diamant за звукоизолация

Системата за сухо строителство с Diamant постига подобрение от 6-10 dB в сравнение със стандартните решения, като при диамантените стени максималните изпитани решения достигат стойности от 70 dB.

Diamant за механична устойчивост

Плоскостите Knauf Diamant са с висока твърдост на повърхността и повишена товароносимост, което ги прави устойчиви на силни удари и високи натоварвания.

Diamant за противопожарна защита

В случай на пожар всяка секунда е от значение. Knauf Diamant забавя развитието на пожара и е негорим, клас на строителен материал A2.

Diamant за влажни помещения

Системата Knauf Diamant е импрегнирана и е подходяща за приложение в помещения с умерена влажност като домашните кухня и баня. Благодарение на минималното набъбване и свиване системите Diamant се нуждаят само от дилатационна фуга на всеки 15 m.

knauf

Многофункционалната плоскост е удобна за обработка: не съдържа вредни вещества и е лесна за употреба – от транспортирането до монтажа.

Независимо дали става дума за ново строителство, реконструкция или модернизация, за обществени сгради, частни жилища или промишлено строителство – Diamant е универсалната, здрава класика, която доказва своята стойност на всеки строителен обект.

Повече информация и технически специфики за плоскостите Knauf Diamant научете тук.

Може да харесате още...