pixel

Високоефективна слънцезащита за тъмни фасади с Inthermo HFD-Color Intensiv CoolProtect

INTHERMO 1

Знаем от актуалните пазарни наблюдения, че все повече архитекти и строители клонят към изпълнението на тъмно боядисани фасади. Но впечатляващите, понякога авангардни нюанси, силно се нагряват през лятото, особено в обедните часове, когато на фасадите на сградите се измерва температура понякога от 70°C и повече. Inthermo HFD-Color Intensiv CoolProtect е създаден да противодейства на това.

Ако е необходима тъмна фасадна боя за изолирана с дървени фазерни плоскости фасада, екологично ориентираният производител на системи за топлоизолация Inthermo препоръчва полагането на предпазното и изолиращо топлината покритие: Inthermo HFD-Color Intensive CoolProtect. Специалната му формула осигурява оптимално отразяване на слънчевата светлина за цветови нюанси със стойности на TSR (Total Solar Reflectance, коефициент на пълно отразяване на слънчевата светлина) ≥25, което значително намалява топлинното нагряване на фасадната повърхност. Освен това покритието ефективно намалява риска от образуване на пукнатини, които могат да възникнат по фасадата при големи температурни разлики. Външните стени с пълно отразяване на слънчевата светлина с коефициент под референтната стойност от 20 остават забележимо по-студени. Това подобрява топлинната защита и усещането за комфорт в дома през лятото.
INTHERMO 2

Inthermo HFD-Color Intensive CoolProtect е на базата на силиконова смола в комбинация с чист акрилат. Покритието е водоотблъскващо, високодифузионно, устойчиво на атмосферни влияния и има капсулирана филмова защита срещу водорасли и гъбички. Продуктът може да бъде тониран фабрично според цвета на фасадата съобразно колекцията от цветове Caparol A1 и се нанася на обекта с валяк и четка.

Може да харесате още...

Izolacii.eu