Висококачествена изолация от целулоза

Climacell

Продуктът Climacell „S“ на немската компания е Climacell е висококачествен изолационен материал, изработен от рециклирана вестникарска хартия.

Целулозата се използва за изолация на домовете от повече от 60 години. Никой друг изолационен материал не е по-гъвкав и не предлага по-добри физични свойства. Продуктът Сlimacell® се използва както за ремонти, така и за нови сгради. Като уплътняваща изолация за самостоятелни къщи, обществени сгради, промишлени зали, църкви, замъци, офис сгради – областите на приложение на тази изолация са почти неограничени.

Climacell

Целулозата се състои главно от компоненти на клетъчните стени на растенията и е най-важният компонент на вестникарската хартия. Тя на свой ред се преработва в пухкави меки целулозни влакна в големи специални машини, които дават отлични свойства както за студена, така и за топлинна защита. Компанията използва само висококачествена рециклирана хартия, което гарантира отлично качество на изолацията. Специално подбраните суровини се обработват по сложна технология и се преобразуват във висококачествена целулозна изолация. Резултатът е материал, който постига най-добри стойности по отношение на изолацията, здравословния начин на живот, както и на шумоизолация.

Climacell

Благодарение на пневматичното полагане на насипния изолационен материал се осигурява безпроблемното му и качествено прилепване към дървената конструкция. Дори при прилагане на дебела изолация, каквато се използва при пасивните къщи, тя се реализира бързо, евтино и безпроблемно. Обработката на насипни изолационни материали се практикува успешно в продължение на много години: има широка гама от обработващи машини, които осигуряват надеждно вграждане на изолационния материал. Насипният изолационен материал се издухва сгъстен и без фуги. Благодарение на специалните свойства на влакната на climacell® трайността на изолацията е гарантирана.

Вижте също...