pixel

Водонепроницаем стоманен пръстен

stomanen-prusten

Компанията Roland Wolf, специалист по хидроизолационни системи, разработи иновация с уплътнителен пръстен за микропилоти, с който съответните точки на проникване могат да бъдат надеждно уплътнени при използване на композитни системи от пресен бетон.

stomanen-prustenПри използване на микропилоти като част от фундаментната система неизбежно възникват точки на проникване във външната хидроизолация на сградата. Тези точки обикновено се запечатват с големи усилия с течен горещ битум или ремонтна лента. Благодарение на продуктовата иновация на Roland Wolf – „уплътнителния пръстен за микропилоти wolfconnect“ – микропилотът се свързва плътно и надеждно с уплътнителната мембрана „wolfseal“ за по-малко от минута.

Обработката се извършва на няколко етапа: „Уплътнителният пръстен wolfconnect“ се издърпва върху микропилота. Уплътнителният фланец се заварява плътно към монтираната уплътнителна мембрана „wolfseal“. След това специалното композитно покритие „wolfseal“ на уплътнителния пръстен се нагрява с помощта на горелка. Когато масата се охлади, се създава водонепроницаема връзка с микропилота. Обработката може да се извърши лесно, бързо и безопасно, а монтажът е почти независим от времето.

Снимки: Roland Wolf.

Може да харесате още...