Всичко от Ruukki за дистрибуторския център на Lidl в Йоребро

Ruukki строи изцяло дистрибуторския център на веригата Lidl в Йоребро, Швеция. Компанията проектира, произвежда и монтира стоманобетонната рамка на сградата на разпределителния център на Lidl. Ruukki ще достави и носещия покрив, фасадите и прозорците, както и прегради и покриви за вътрешните хладилни помещения.

Площта на едноетажния разпределителен център е 44 000 квадратни метра, което се равнява на около шест футболни игрища. Той ще обслужва между 70 и 100 магазина на Lidl в Швеция и ще бъде третият по големина логистичен център на веригата в страната.

Монтирането на стоманената конструкция, изработена от Ruukki, започна през август 2018 г. и ще бъде завършена в края на годината. Доставките за хладилните помещения ще се осъществят до май 2019 г. Целият дистрибуционен център се очаква да бъде завършен до края на 2019 г. Металните греди и стоманените ферми за конструкцията се изработват в заводите на Ruukki във Финландия, а колоните и сандвич панелите, използвани в стените – в завода на Ruukki в Полша.

Вижте също...