pixel

Вулкан Цимент празнува Деня на Земята

Вулкан Цимент

На 22-ри април 2013 служителите на Вулкан Цимент отпразнуваха Деня на Земята заедно с децата от местната детска градина „Слънце“ в гр. Димитровград под мотото „Аз обичам природата и аз участвам“ – проект по Националната кампания за чиста околна среда на Министерството на околната среда и водите. Ръководител завод Вулкан Цимент, г-жа Мария Панайотова приветства гостите и от името на служителите, изрази голямото желание да участват в такива екологични инициативи, за да се даде пример на по-младото поколение в това да правим света по-зелен, практика, напълно в съответствие с политиките за устойчиво развитие на дружеството.

В компанията на на Вулкан Цимент служителите на, децата получиха персонализирани растения носещи техните имена, които са засадиха в градината на Вулкан Цимент. В интерактивното събитие, малките дребосъци от предучилищна група засадиха три различни вида цветя и семена в зелените площи на двора на компанията, потвърждавайки своите познания за градинарство и адекватна грижа за зелената растителност. Оранжеви цветя бяха засадени символично във формата на спирала – логото на на Вулкан Цимент. Събитието бе придружено от кратка празнична програма от тематични песни и стихотворения в чест на Деня на Земята.

Деня на земята

Подаръкът от служителите на завода за децата бе иглолистно дърво придружен от малки опаковки със семена, които ще бъдат засадени в предния двор на еко-къта в тяхната детска градина . От своя страна, децата представиха рисунка с мотото „Спасете Нашата Планета“ като подарък към своите домакини.

До лятото, децата от детската градина ще организират еко карнавал, те ще нарисуват картини на екологични теми и ще раздават брошури и листовки по темата за опазване на околната среда.

Може да харесате още...