pixel

Welltex от Object Carpet е обявен за подова настилка за 2020 г.

Welltex 1

В Германия асоциацията Netzwerk Boden (най-голямата мрежа на индустрията за подови настилки) избра Welltex за подова настилка на 2020 година. Иновативната, изключително лека основа на плочите от Object Carpet убеди журито със своите технически и екологични характеристики, както и с екологичното си производство с помощта на рециклирани материали.

Специалното при Welltex е акустично високоефективната подложка на мокетната плоча. Тъй като е по-лека от конвенционалните мокетни плочи, това се отразява съответно на по-ниски транспортни разходи и по-ниски емисии на CO₂. В допълнение, плочите не съдържат битум, латекс или PVC и имат особено ниско ниво на вредни емисии и миризми.

Всички четири слоя на плочите – от износващия слой до основната тъкан, включително лепилата и флийзът, са направени главно от рециклирани материали като Econyl. Акустичните плочи Welltex постигат значително по-добри акустични характеристики от конвенционалните продукти. При акустичния вариант на плочите се използва и допълнителна акустична мембрана.

Поставянето на еластични плочи е по-лесно, отколкото това на обикновените продукти. Варианти на линеен метър и акустични плочи могат да бъдат положени в комбинация без разлика във височината. Това дава творческа свобода в дизайна за индивидуални проекти и зониране.

Може да харесате още...

Izolacii.eu