XPS изолационни ивици за завършена многослойна зидария от URSA

URSA

Екструдираният пенополистирол (XPS) предлага отлична топлоизолация, устойчивост на високо налягане и ниско водопоглъщане – свойства, които са незаменими в областта на изолацията. XPS изолацията на немската компания URSA е оптимизирана за всякакъв вид строителство и е икономична и лесна за обработка. Тази изолация впечатлява със своята особено висока якост на натиск. Поради тази причина, URSA XPS е особено подходяща за зони с високо натоварване под налягане, например под носещи фундаменти, в индустриални подове или в зони с голямо натоварване.

ursa

ursa

Абсорбцията на вода е практически елиминирана, тъй като максималната абсорбция на материала е по-малка от 0.7 обемни процента. Така тази изолация е устойчива и при дълготрайна влага, която я прави идеална за използване в зоните на мазета, сутерените и покривите. Допълнителна характеристика на материала е и неговата устойчивост при замръзване или размразяване.

Отскоро на германския пазар се предлагат ивици от URSA XPS за обкантване на прозорци и врати като завършек на изолационната система за многослойни зидове. Основната изолация е от наложените на пазара фасадни изолационни плоскости от минерална вата URSA FDP и като допълнение са URSA XPS ивиците с ширина 80 мм и различни дебелини от 100 до 180 мм.

За повече информация: URSA

Вижте също...