pixel

Запечатване като защита срещу радон

Gefinex

Специалистът по строителни материали Gefinex предлага неусложнено решение за уплътняване на подови плочи. Според производителя „Gefitas RS“ надеждно защитава сградите от радиоактивния благороден газ радон и от влага.

Опасност от подземните слоеве: радонът, благороден газ, който се среща естествено в земята, се издига от почвата и прониква през фуги, пукнатини и пролуки в зидарията и подовите плочи във вътрешността на сградите. Там той се натрупва в затворени помещения, предимно в мазетата и на приземния етаж – обикновено незабелязано, защото не можете нито да видите, нито да помиришете, нито да вкусите радона.

Уплътнителната система Gefinex, сертифицирана като „безопасна срещу радон“, надеждно защитава сградите от радон и влага. „Gefitas RS“ е здрава, разтеглива, гъвкава при ниски температури и издръжлива. Благодарение на интегрираната самозалепваща лента координираните системни компоненти могат да се обработват бързо и лесно. Лентите за свързване на системата, фиксиращите и уплътнителните ленти, както и подходящото лепило позволяват професионално, спестяващо време пълно запечатване. Важно: непрекъснатото уплътнение осигурява защита, само ако всички входящи и изходни отвори също са надеждно уплътнени. Ако структурната изолация „Gefitas RS“ е положена върху подовата плоча, тя осигурява оптимална защита срещу покачваща се земна влага и проникване на газ радон от земята.

Gefinex

3-милиметровата полиетиленова пяна, която е ламинирана със 150-милиметрово полиетиленово фолио и има вградено алуминиево фолио, е особено подходяща за влажни основи.

Но “Gefitas RS” може да се монтира и под подовата плоча. Ако се използва в тази зона, според производителя, той служи като чиста радонова бариера и по този начин защитава здравето на обитателите и осигурява здравословна среда за живот.

Снимки: Gefinex

Може да харесате още...