pixel

Започва форум за енергийна ефективност и чиста енергия

Днес започва деветият конгрес за енергийна ефективност, възобновяема енергия и интелигентни сгради. За откриването от 9.30 ч. в Интер Експо Център се очаква да говорят президентът Росен Плевнелиев, Филип Лоу – денерален директор на дирекция „Енергия“ при Европейската комисия, Хулио Гарсия Бургес – директор на дирекция „Управление на отпадъците“ при ЕК.

Интелигентните сгради ще са във фокуса на първия ден от конгреса. Тенденциите при т. нар. умни сгради ще бъдат представени от глобалните анализатори от Pike Research. За промените в Европейската политика по отношение на енергийна ефективност в сградите ще разкаже Клеменс Хоори – при Генерална дирекция „Енергия“. Панелът включва и презентация на европейските финансови модели за интелигентни сгради и сгради с нулево потребление на енергия. Няма да бъде пропусната темата за сертификацията на интелигентните сгради.

Интелигентното управление на енергията също ще получи особено внимание. Енергия при поискване – опитът и добрите практики на Норвегия, интелигентното окабеляване за „зелени” сгради и подходите за съхранение на енергия от ВЕИ ще са тема на следобедния панел на 29 май.

Сградноинтегрираните фотоволтаици ще са централна тема на втория ден от конгреса. Развитието на най-новите технологии, най-новите подходи и наличните стимули и законодателство ще бъдат представени редом с техническите изисквания за BIPV -устойчивост на вятър, водонепропускаемост и др.

Биогоривата и управлението на отпадъците ще са на фокус в третия ден от мащабния форум – 31 май.

Може да харесате още...