pixel

Запознайте се с нова, по-тънка и много ефективна фасадна изолация

Kooltherm Resol

Много тънките изолационни материали Kooltherm от Kingspan допринасят за изграждане на енергийно ефективна обвивка на сградите. Твърдата пяна Resol е изолационният материал с едни от най-добрите постижения. С него се постигат особено тънки конструкции, които в същото време отговарят на високите изисквания за енергийна ефективност. Така съществуващата площ може да се използва по-добре и да се постигне печалба на пространство и повърхност. Фактор, който при жилищните сгради се отплаща на инвеститорите с по-високи доходи от бъдещи наеми.

Изолационният материал има почти затворена клетъчна структура, което осигурява висока изолационна ефективност. Пяната е снабдена с различни видове ламиниране. В зависимост от продукта и областта на приложение, нивото на топлопроводимост достига стойност 021. Това означава, че Kooltherm е интересен и за сгради, които са планирани и построени по стандарта за пасивни къщи. За да предложи необходимата безопасност, Kingspan възлага на Института за пасивни къщи в Дармщат тестването на Kooltherm K5 във връзка с използване му в ETIC системи. K5 е сертифициран като компонент, подходящ за пасивни къщи и следователно може да бъде използван за изграждане на връзки без термични мостове. Твърдата пяна Kooltherm Resol е забавител на горенето и нейните специални свойства намаляват риска от разпространение на пожар. Тези свойства се постигат без допълнително използване на забавители на горенето. При излагане на директен пламък K5 не капе, затова, когато се използва в топлоизолационни композитни системи, по принцип не са необходими обичайните за други комбинации противопожарни бариери.

Kooltherm Resol

Kooltherm се използва като изолационен материал не само за външни стени, но и при подове и покриви. И докато тънката стенна изолация увеличава площта, лекотата на материала се оказва полезна при покривите, особено при саниране, тъй като има незначителен ефект върху статиката на сградата, което е особено изгодно за енергийно обновяване на стари сгради.

Когато се използва в пода, Kooltherm позволява ниски надстройки, а това улеснява спазването на зададените височини. Възможна е и подова конструкция с мастик асфалт в комбинация с Kooltherm.

Снимки – Kingspan Insulation.

Може да харесате още...

Izolacii.eu