pixel

Парна бариера с много “таланти” за покривни конструкции

Intello

Колкото повече изисквания трябва да изпълняват съвременните покриви, толкова по-взискателна става тяхната конструкция, затова продуктите, които могат да поемат няколко задачи едновременно, представляват истинско улеснение на работата на строителите.

Новата високоефективна парна бариера Intello X е точно такъв многостранен талант. Когато се полага като устойчиво на атмосферни влияния въздушно уплътнение под изолацията на гредите, тя предпазва конструкцията от атмосферните условия по време на строителната фаза. Когато се използва за изолация между гредите от вътрешната страна на покрива, тя се отличава със своята устойчивост на дифузна UV светлина. Intello X може да се използва в дифузионно отворени, както и в дифузионно устойчиви конструкции.

„Фактът, че положената от вътрешната страна парна бариера е UV-устойчива, е важен, ако вътрешната облицовка липсва за дълъг период от време. Например, ако таванското помещение предстои да се изгради на по-късен етап. Мембрана, която може да бъде изложена на атмосферни влияния, като Intello X, притежава тази светлинна устойчивост,“ обяснява технологичният ръководител на Pro clima, Михаел Фьорстер.

Intello

Новата мембрана демонстрира своите предимства и в комбинация с вдухваща изолация. Тя се предлага под името Intello X Plus. Вариантът Intello X connect със самозалепващи се зони може да се монтира много бързо и сигурно. Кръгът от нови попълнения в това семейство се допълва от предварително изрязаната свързваща лента Intello conneX, която е подходяща за ремонт на уплътняващи мембрани при покриви, стени, тавани и подове.

Тъй като тяхната молекулярна структура се променя в зависимост от температурата и влажността на околната среда, през зимата мембраните предотвратяват проникването на топъл въздух от помещенията в топлоизолационната конструкция, където той може да кондензира и има опасност от увреждане от влага. С функцията си Hydrosafe мембраните могат да се използват и при временно повишена влажност, например поради влага в нови сгради или на строителни обекти през зимата. През лятото те позволяват на всяка непредвидена влага да изсъхне много бързо и предпазват компонентите надеждно от структурни повреди и мухъл. Освен това продуктите постигат добри показатели при независими тестове за вредни вещества и допринасят за здравословния въздух в помещенията.

Снимки – MOLL pro clima.

Може да харесате още...