Защита за фундаменти и дренажни мембрани с дълготрайност до 100 години

Doerken

От влизането в сила на стандарта DIN EN 13252 за геотекстил и продукти, свързани с геотекстила, съответно се прилагат нови условия за изпитване за устойчивостта на стареене на дренажните материали. С оглед на това, немската компания Dörken гарантира дълготрайна устойчивост до 100 години за продуктите Delta-Geo-Drain Quattro и Delta-Terraxx. Те са изработени от 100% полиетилен с висока плътност (HDPE) и без рециклирани материали.

Doerken

Delta Geo-Drain Quattro е подходящ за дебели покрития, устойчиви на налягане. Патентованата четирислойна защита и дренажна система се състои от фолио, тънък лист и филтърни влакна, както и допълнителен дренажен слой. Това не само обещава по-добро поглъщане на ударите при пълнене на фундамента, но и решава проблем, който често възниква в края на строителните работи по фасадата – дизайнът на фасадата все още не е завършен, а горният край на текстила често не е монтиран. В тази фаза водата може да тече безпрепятствено зад освобождаващия филм, така че може да се натрупа по цялата височина на стената, по-малко или по-голямо количество вода, което създава хидростатично налягане върху уплътнението. Гео мрежата успешно предотвратява този проблем и гарантира качествено строителство.

Doerken

Delta TERRAXX е продукт, разработен за монтаж на изолационни материали по периметъра и на всички устойчиви на натиск субстрати или уплътнения – като например върху твърди и гъвкави уплътнители или върху студени самозалепващи се хидроизолационни мембрани. Оборудвана със самозалепващ се ръб за припокриване, фундаментната стена и дренажната мембрана образуват втора водонепропусклива обвивка пред уплътнението на сутерена.

И двата продукта отговарят на всички изисквания на DIN 4095 и DIN 18533 и са сертифицирани по СЕ.

За повече информация: Dörken

Вижте също...